Blogeissa elämä on aina niin ihanaa

Keittiössä tuoksuvat tuoreet korvapuustit ja ikkunalautaa koristavat valkoiset tulppaanit. Onko elämä todellisuudessa sellaista, miltä se blogissa näyttää? Illuusion käsite liittyy minusta aina hyvin oleellisella tavalla mihin tahansa elämäntapablogiin. Se on jotain sellaista, jonka kuka tahansa voi sekoittaa todellisuuteen. Ei elämä ole kuitenkaan sellaista, mitä blogissa näkyvät kirjoitukset ja kuvat antavat ymmärtää. Tuoksuvien tulppaanikimppujen takana saattaa odottaa alati kasvava pyykkivuori tai pohjaan palanut paella, jotka jätetään tarkoituksella blogin ulkopuolelle. Lukijat näkevät postauksessa täydellisen hammashymyn ja harteille valuvan kiharapilven, mutta bloggaaja itse muistaa kuvanottohetkestä vain ikävän riidan puolisonsa kanssa. Sitä ei kuitenkaan kerrota lukijoille.

Hyvä blogi on minulle kuin virtuaalinen naistenlehti. Siitä saa inspiraatiota pukeutumiseen, hyviä ruoanlaittovinkkejä ja tietoja tuotteista, joilla pystyy hyvässä lykyssä kesyttämään kasvojen näppylävallankumouksen. Tämän kaiken lisäksi siellä on jotain aitoja tarinoita. Ihminen, jonka kokemuksiin pystyy samaistumaan. Meitä lukijoita on kuitenkin erilaisia. On niitä, jotka eivät stressaavan työpäivän jälkeen jaksa lukea jonkun vieraan ihmisen vuodatusta siitä, miten kirjoittaja jännittää joskus kuntosalille lähtemistä. Ja sitten on niitä, jotka samaistuvat juuri tällaisiin kirjoituksiin ja huokaisevat sen luettuaan, etteivät he onnekseen olekaan ainoita poloisia, jotka ovat pohtineet samoja asioita. Välillä blogien kiiltokuvamainen maailma tuntuu kuitenkin luotaantyöntävältä. Ruuduissa vilahteleva kuvat ja kirjoitukset näyttävät ja tuntuvat samalta, jo aiemmin nähdyltä. Illuusio alkaa tuntua yhä enemmän todelta ja oma elämä siihen verrattuna tylsältä ja merkityksettömältä. Jossain vaiheessa sitä kuitenkin aina muistaa totuuden blogien takana. Vaikka elämä näyttää suloiselta ja rosmariinintuoksuiselta, on se myös paljon muuta.

Sunnuntaiaamuna pohdin, josko alkaisin tuoda tähän blogiin hieman uudenlaista sisältöä. Enemmän aamupalaleipäsiä, kahvinjuontia ja sellaisia vähemmän tärkeitä mietintöjä päivän varrelta. Sellaista pientä ja somaa kaiken vakavamman pohdiskelun ja analysoinnin sekaan. Viikonloppuna minulla tuli nimittäin vastustamaton halu kirjoittaa blogiin tuosta sunnuntaiaamusta. Että heräsin kymmeneltä siihen, kuinka auringonvalo paistoi makuuhuoneen kaihtimien välistä ja kuinka kuulin talitinttilauman sirkuttavan ikkunamme takana kasvavassa puussa. Tai siitä, että katselin puuroa suuhun kauhoessani Yleltä Au pairit Lontoossa sarjan uusintoja ja jäin ohjelmaan pahasti koukkuun. Ja kenties myös siitä, että kaivoin pitkästä aikaa kaapista viime kesänä ostamani poikaystäväfarmarit ja yritin keksiä niihin sopivaa yläosaa Jonnan postauksen innoittamana (tästä lisää kuvia  myöhemmin). Ehkä näistäkin asioista voisi todella kirjoittaa hieman enemmän. Niille ihanille asioille voisi olla aikansa ja paikkansa tässä blogissa, elämän nurjien puolien ja kaapissa lymyilevien mörköjen vastapainoksi. Vai mitä mieltä olette?

24 Comments

 1. Reetta March 10, 2014 17:53

  Mun mielestä hyvä blogi on sellainen, jossa ei pelkästään silotella sitä että elämä on aina niin ihanaa, täydellistä, siistiä, harmonista, rauhallista, kaunista jne. Sellaisia juttuja on toki kiva lukea, mutta en usko kenenkään elämän olevan päivästä toiseen sellaista. Siis mä tykkään siitä, että blogissa raotetaan väliläl sitä kun ei nyt ihan just mennytkään niin kuin Strömsössä..

  Mä olen liian rehellinen ja avoin ihminen kirjoittamaan blogia pelkästään kauniista kukka-asetelmista ja siististä kodista. Koska mun kotona ei ole aina täydellisen siistiä ja tuoreita kukkiakaan ei ole aina pöydällä. Mä en osaisi vaan silotella.

  Mun mielestä kuulostaa hyvältä idealta kirjoittaa vähän molemmista asioista, sillon kun on kaunista ja rauhallistä sekä silloin kun joku asia ei olekaan niin helppoa. Tottakai mäkin kirjotan postauksia siitä kun kaikki on vaan aina niin ihanaa, koska elämässä on paljon niitäkin hetkiä :)

  Reply
  • Niina March 11, 2014 00:18

   Parhaimmat blogit ovat minusta juuri sellaisia, joissa on yhdistelty hömppää ja vähän vakavampiakin aiheita keskenään. Luen itse toki monenlaisia blogeja ja kaikille on aikansa ja paikkansa. Välillä tekee mieli vain katsella täydellisiä kuvia ja tuoksutella ruudun kautta kukkakimppuja. Mutta ei sellasia jaksa loputtomiin lukea. Kuten oivallisesti sanoitkin, on ihan mahtavaa kurkistaa välillä myös niihin päiviin, jolloin kaikki ei mennyt niin kuin Strömsössä. ;)

   Ja niin, ehkä niitä arjen askareita voisi olla enemmän, sillä tykkäänhän itsekin sellaisista lukea. En ole oikeastaan koskaan yrittänyt tosissani postata arjen tohinoista, mutta ehkä nyt olisi hyvä hetki vihdoin kokeilla. :)

   Reply
 2. Maarit March 10, 2014 18:18

  Siitähän monet blogit koostuvatkin, bloggaajan arjen pikku hetkistä. Joten ilman muuta ne ovat tervetulleita sinunkin blogiin. Osa tosiaan jättää kaiken kurjan kuitenkin kertomatta. Itse tykkään lukea juttuja ihan laidasta laitaan. Tosin välillä kun lukee tarinoita ihmisten maailman ympäri matkoista, satuhäistä, harva se kuukausi hankituista luxus laukusta, ja loputtomasta listasta muita hyveitä alkaa tulla ähky siitä yltäkylläisyydestä. Ehkä sitä on iän myötä oppinut olemaan vähän vähempäänkin tyytyväinen. Toisinaan tulee tunne, että onko osalla bloggaajista tavallaan näyttämisen tarve, että tehdäänkö joitain asioita vain sisällön tuottamiseksi blogiin. Oma elämä näyttää tosiaankin välillä valjulta. :D

  Itse en jotenkin yrityksistä huolimatta ole oppinut postaamaan niistä arjen askareista. Ehkä ne tuntuvat liian henkilökohtaisilta asioilta jaettavaksi. Siitä syystä osin varmaan lopetin Lifestyle blogin pidon ja perustin valokuva blogin. On kuitenkin kiva oman blogin kautta osallistua tähän blogimaailmaan. Sinun blogia on aina kiva lukea kun kirjoitat niin taitavasti aiheesta kuin aiheesta.

  Reply
  • Niina March 11, 2014 00:39

   Kiva kuulla, että myös arjen askareista kertoville aiheille olisi kysyntää. :)

   Välillä tulee itsekin pohdittua joidenkin postausten äärellä, että onko esimerkiksi jokin ostos tehty todella siksi, että kirjoittaja pitää tai tarvitsee kyseistä tuotetta vai onko se hankittu vain siksi, että kirjoittaja voi sanoa kotiuttaneensa jälleen uuden paidan ja kirjoittaa siitä uuden postauksen. Toki esimerkiksi muotiblogeihin kuuluu hyvin olennaisena tapana uudet vaatehankinnat, mutta tuntuu siltä, että tämä tapa on levinnyt nyttemmin vähän laajemmallekin.

   Hassua muuten, kun kirjoitit, että et ole oppinut postaamaan arjen askareista ja että ne tuntuvat liian henkilökohtaislta asioilta jaettavaksi. Itselläni on nimittäin ollut aina vähän samanlaisia ajatuksia. Voin kertoa avoimesti iho-ongelmista sun muusta, mutta esimerkiksi lauantaipäivän kuulumisista olen jotenkin arempi kirjoittamaan. Olen varmaan vähän pöhkö. :D

   Ja kävin muuten hätäiseti tässä yömyöhään kurkkimassa blogiasi. Mielettömiä kuvia, huh! :)

   Reply
 3. Bellanna March 10, 2014 22:21

  Oi se olisi kivaa jos alkaisit laittamaan jatkossa kuvia sinun arjesta! :) Olenkin muutaman kerran miettinyt, että harmi kun sie et jaa täällä meidän kesken sinun sunnuntai brunssia tai ravintolakäyntiä jossain kivassa ravintolassa tai vaikkapa uusia löytöjä kaupungilta. Yhdyn Maaritin sanoihin, koska hän vei sanat suustani: kirjoitat taitavasti aiheesta kuin aiheesta! Sinun postauksia jaksaa aina lukea ja vaikka olisikin itellä kuinka surkea mieli tahansa, niin siltikkin jaksan lukaista postaukset läpi (myös sen vuodatuksen kun jännität salille menoa). ;)

  Reply
  • Niina March 11, 2014 11:32

   Jossain määrin kuvia ja juttuja voisin ihan arjesta alkaa kertoa. Niistä kun tykkään itsekin kovasti lukea muista blogeista. :)

   Heh, kiva kuulla, että vuodatuksetkin jaksetaan kahlata läpi. Niitä nimittäin on täällä takuulla jatkossakin. ;D

   Reply
 4. Jonna March 10, 2014 22:30

  Todella mielenkiintoinen aihe, jota tulee itsekin pohdiskeltua toisinaan. Kuulun itse siihen kastiin, jolle blogit ovat nimenomaan sellainen pilvilinna ja haaveilupaikka arjen kiireen keskellä. Tykkään lukea positiiviseen sävyyn kirjoitettuja tekstejä ja katsella silmiä hivelevän kauniita kuvia. Kiinnostus kuitenkin lopahtaa ennen pitkää, jos blogin sisältö koostuu vain aina sängyssä nautitusta aamupalasta tuoreiden tulppaanien ja naistenlehtikasojen ympäröimänä tai shampanjasta ja vaahtokarkeista.

  Sitä kaipaa kuitenkin aina välillä jotain sellaista kosketuspintaa, että siellä ruudun toisellakin puolen on ihan tavallisia ihmisiä tiskivuorineen – tällaisista näiden kahden “maailman” yhdistävistä blogeista minä pidän. Reetta kiteytti ylempänä kommentissaan niin hyvin omatkin mieltymykseni: “blogissa raotetaan väliläl sitä kun ei nyt ihan just mennytkään niin kuin Strömsössä.. ” Ihan loistava! :D Samaan syssyyn vielä peukku tuolle mainitulle salipostauksellesi – täällä yksi huokaisija ja laitteiden säätöjen kanssa säheltävä!

  Niin ja PS – jo pieni vilkaisu poikkisfarmareista näyttää superhyvältä! Jatkoa odotellessa :)

  Reply
  • Niina March 11, 2014 11:44

   Minulla riippuu hieman päivästä, minkälaisten blogien ääreen päädyn. Välillä haluan nousta sinne vaaleanpunaisiin pilvilinnoihin ja kahlata läpi kauniita kuvia, mutta rajansa kaikella. Eniten kuitenkin tykkään juuri siitä, että kirjoittajaan voi todella samaistua ja että hän antaa itsestään hieman enemmän. Kuten sanoit, ne kahden maailman yhdistävät blogit ovat ehdottomasti parhaimpia. :)

   Hih, kiitos peukutuksesta. :) Poikkisfarkuista tulossa kuvia vielä myöhemmin. En edellenkään oikein tiedä, miten päin niissä oikein olisin. Olen varmaan käyttänyt liian paljon tiukkoja pillifarkkuja elämäni aikana, joten kaikki muu tuntuu hieman kummalta. ;D

   Reply
 5. Satu March 11, 2014 14:37

  Minä arvostan blogeissa myös elämän aitoutta. Jokainen bloggaa toki tietysti tavallaan, mutta itseäni kiehtoo elämänmakuiset tekstit. Pidän positiivisesta elämänasenteesta, enkä jaksa liikaa valivali-juttuja lueskella. Mutta sellainen aitous, elämän kolhutkin kuuluvat blogimaailmaan. Ei kenenkään elämä ole täydellistä. Kai sen saa myös näyttää?

  Reply
  • Satu March 12, 2014 08:44

   Niin ja toki nyt kun uudemman kerran luin vielä tekstisi läpi, niin myös ehdottomasti luen mielelläni niistä arjen pikkuhetkistä, sunnuntai-aamuista ja päivän valonpilkahduksista.. :) Sopivasti sitä elämänmakua, pohjaan palaneesta paellasta puhumattakaan ;)

   Reply
  • Niina March 12, 2014 10:55

   Samaa mieltä. Aitous myös näkyy teksteistä, vaikka sitä ei ihan heti tulisi ajatelleeksi. Minusta on jollain tavalla hurmaavaa, että bloggaaja uskaltaa esimerkiksi kertoa blogissaan lomamatkansa pieleen menneet puolet (tästä erityismaininta Kissaämmälle:http://kissaamma.blogspot.fi/2014/02/matkan-v-maisyydet.html). Eli kyllä niitä nurjiakin puolia saa ja minusta ehdottomasti pitäisikin näyttää. Mutta jokainen tekee tietenkin blogiaan omalla tyylillään kuten sanoit. Ja blogejahan tähän maailmaan mahtuu kaikenlaisia.

   Mukava kuulla! Lisää siis pikkuhetkiä ja pohjaanpalaneita ruokakokeiluja. ;D

   Reply
 6. Sirkku March 11, 2014 16:24

  Hyvä kirjoitus, kiitos Niina! Mun mielestä kuulostaa hyvältä tuo uusi suuntauksesi! Luen mielelläni monenlaisista jutuista ja myös ilahduttava kahvikupponen kiinnostaa, ihan oikeasti! Kannatan positiivisuutta ja mielestäni arjen pientenkin asioiden “fiilistely” on tärkeää positiivisuutta ja auttaa itseäänkin huomaamaan miten pienet asiat loppujen lopuksi tekee meistä tyytyväisiä. Pidän myös sellaisten blogien ja kirjoitusten lukemisesta, koska usein aamukahvia arvostavat ihmiset ovat positiivisia muutenkin ja se näkyy kirjoituksissa, he ovat ihmisiä jotka kiinnittävät huomiota hyviin asioihin eivätkä niinkään negatiivisiin. :) Feikkaajiakin toki on (aina) mutta se näkyy läpi nopeasti eikä niitä jaksa lukea. Kirjoita ihmeessä siis myös pienistä ihanista asioista ja myös pohdiskelevat tekstisi (kuten tämäkin) ovat tosi hyviä! :)

  Reply
  • Niina March 12, 2014 12:43

   Kiitos Sirkku <3 Tykkään paljon itsekin lukea sellaisista arjen pikkujutuista, mutta en ole tähän omaan blogiin oikein koskaan osannut niitä tuoda. En oikein itsekään tiedä miksi, kenties ne ovat aina tuntuneet jotenkin liian henkilökohtaisilta. Mutta nyt on kuitenkin herännyt sellainen tunne, että haluaisin niistäkin kirjoittaa. :) Mutta siis ihana kuulla lukijoilta, että tämänlaisille jutuille olisi kysyntää tai että ne ylipäätänsä koetaan tärkeiksi!

   Reply
 7. Kaisa March 11, 2014 16:31

  Paljon samoja ajatuksia minullakin. Kiinnostus blogeihin menee tosi kausittaisesti, kun välillä ei millään jaksa lukea ainaista positiivissäyvytteistä hehkutusta elämän täydellisyydestä. Kun elämä harvoin sitä on. Mutta kyllä sellainen on myös minulle pakopaikka arjesta ja siitä tosiasiasta, että tiskikone on täynnä puhtaita astioita, tiskipöytä sen sijaan täynnä likaisia astioita ja jonkun pitäisi ihan totta tarttua vihdoin imurinvarteen. Toisaalta kaipaan hirveästi aitoutta ja henkilökohtaisemmat asiat kiinnostavat aina enemmän kuin kuvat päivän asuista ja uusista tulppaaneista. Mutta mietin usein itsekkin, että kuinka paljon henkilökohtaisia asioita olen valmis itsestäni jakamaan. Ja paljon on semmoisia asioita joista haluaisin kirjoittaa, mutta en vain uskalla tai edes sitten kuitenkaan loppupeleissä halua jakaa, vaikka koenkin olevani aika avoin ja rehellinen ihminen muuten elämässä.

  Minusta sinun blogisi on yksi lemppareista juuri siksi, että sinulla on selvästi hyviä ajatuksia ja pidän pohdiskelevasta tavastasi kirjoittaa. Arjen hetkien kuvaaminen saa kyllä peukun minultakin. Kiitos tästäkin postauksesta, tuntui että se pelasti masentavan vapaapäiväni kun yövuoroputken jälkeen väsyttää niin, ettei itseään meinaa millään saada elävien kirjoihin! :)

  Reply
  • Niina March 12, 2014 12:54

   Kyllä ne henkilökohtaiset jutut vaan viehättävät enemmän minuakin. Jos esimerkiksi miettii suosituimpia bloggaajia, niin varmasti kaikki tai ainakin suurinosa päästää lukijoita välillä myös pintaa syvemmälle. Mutta kyllä sitä sitten aina miettii, että missä se raja menee. Välillä tuntuu siltä, että haluaisi jakaa enemmän, mutta sitten ei samaan aikaan haluakaan. Välillä tämä on aika hankalaa puuhaa suoraan sanottuna. :D

   Voih, suuret kiitokset. :) Lukaisin kommenttisi eilen illalla kesken tylsähkön enkun tunnin ja sait kyllä niin suuren hymyn huulilleni, että vieruskaverikin ihmetteli, että mikä muhun oikein meni. :D

   Reply
 8. Ambit March 12, 2014 08:55

  Niin totta ja niin hyvin kirjoitettua tekstiä. Huomaa että ammatiksesi kirjoitat, tämä oli siis ehdottoman positiivinen eksyminen blogilistalta!

  Olen täysin samaa mieltä tuosta naistenlehtimäisyydestä. Ensimmäinen syy miksi aloin lukemaan blogeja muutama vuosi sitten oli, että köyhänä opiskelijana ei ollut rahaa ostella koko ajan lehtiä. Näistä saa asuideoita, treenimotivaatiota ynnä muuta. Myöhemmin sitä tajusi että on muunkinlaisia blogeja omani putoaa myös näiden kategorioiden ulkopuolelle. Vaikka sitä kyllä kovasti haluaisi olla inspiroiva, välissä unohtuu fokus ja tulee kirjoiteltua sitä liibalaabaa.

  Reply
  • Niina March 12, 2014 13:05

   Kiitokset Ambit! :)

   Arvaa kenellä on samanlaiset syyt blogien lukemisen taustalla. ;) Nykyään tuntuu vielä enemmän siltä, että blogit muistuttavat monella tapaa naistenlehtiä. Etenkin visuaalisuus on minusta parantunut huimasti viime vuosien aikana monissa blogeissa ja aina taivaalle syntyy myös uusia tuttavuuksia, joissa tehdään sisältöä hyvin ammattimaisella otteella. Se on hienoa, vaikkakaan blogit eivät minusta missään tapauksessa korvaa perinteistä journalismia tai naistenlehtiä.

   Hmm, kyllä tämä vaikea laji on. Sitä yrittää aina itsekin sisällyttää teksteihin jonkin pääpointin, mutta välillä siinä ei ihan sataprosenttisesti onnistu. Mutta eihän se niin vakavaa ole. ;)

   Reply
  • Ambit March 12, 2014 13:40

   Juu ei se omakaan taipumus nappailla niitä naistenlehtiä kaupan hyllyltä ole kokonaan kadonnut… :P Fyysisessä lehdessä on sitä jotain! Ja niinpä kai se kaikessa että harjoitus tekee mestarin, joten täytynee jatkaa sitä harjoittelua ja ehkä sitä joskus vielä kehkeytyy jollain tasolla hyväksi!

   Reply
  • Niina March 12, 2014 14:20

   Totta! Mutta usko pois, kirjoittamaankin oppii vain kirjoittamalla. Näin on moni minua viisaampi, vanhempi ja kokeneempi ammattilainen sanonut ja kyllä sen on itsekin vuosien saatossa oppinut hyväksymään. Ei tarvitse kuin katsoa jotain ensimmäisiä kirjoittamiaan lehtijuttuja…ei hyvää päivää. :D

   Reply
  • Ambit March 12, 2014 15:45

   Siksi olenkin vain päättänyt turhaan olla availematta noita vanhoja tiedostoja, joista löytyy vanhaa omaa “akateemista” tuotantoa, eli erinäisiä kotitehtäviä, esseitä ja tutkimustöitä :D

   Reply
  • Niina March 12, 2014 19:17

   :D Tässä juuri yhtenä päivänä oli pakko tarkistaa vanhasta kandityöstä jotain lähdeviittaukseen liittyviä asioita, niin hyppäsin vaan nopeasti sinne lähdeluettelon puolelle, jotta en vaan erehdy lukemaan tarkemmin mitä sinne varsinaiseen tekstiosaan tulikaan kirjoitettua. ;D

   Reply
 9. Maria April 23, 2014 22:53

  Tutkin tässä oman blogini tilastoja ja huomasin että sun blogin kautta oli tullu monta klikkausta :) Ja tulin tänne ihmettelemään että mistäköhän ne on tullu. Oli ihana huomata että oon sun oikeassa sivupalkissa, “mää luen” otsikon alla :) :)
  ja mikä parasta, onneksi löysin tieni tänne. sun blogi on ihana !! <3 pitää tulla takaisin lukemaan arkistoja oikeen ajan kanssa, nyt kun olin just lähdössä treffaamaan siskoa !

  -Maria

  ps. tän postauksen kuvat on ihanat !!

  Reply
  • Niina April 23, 2014 23:45

   Hihi, yllätys! :) Kuten blogiisi joitakin aikoja sitten kommentoinkin, niin löysin sen ihan hiljattain ja ihastuin ikihyviksi! Ja luulenpa, että blogiisi on eksytty myös tämän suhteellisen tuoreen postauksen myötä. Eli haastetta vaan toteuttamaan, jos postausideoista tulee puutetta. ;)

   Ja kiitos kaunis. :) <3

   Reply
  • Maria April 28, 2014 20:52

   Haa. pitääkin tehdä toi haaste/kysymysjuttu :) Hih !

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *