Boheemit koululaukut

Muutama kuukausi sitten törmäsin Hämeenkadulla oranssiin retrokaunottareen. Sulotar kulki nuoren naisen matkassa ja seurattuani hyvän tovin kyseistä naista olin jo uskaltautumassa kysymään laukun ostopaikkaa, kunnes nainen katosi ihmisvilinään. Minä jäin seisomaan liikennevaloihin ja silmissäni kimmelsi pelkkä hatara muistikuva oranssista kassista.

Eilen törmäsin sattuman kautta samaiseen laukkuun kotisohvallani. Bohemian Leather Satchelit ovat tätä aiemmin vilahtaneen silmissäni pääasiassa Lookbookissa, mutta vasta nyt tajusin niiden asiayhteyden tuohon tamperelaiseen serkkuunsa. Näissä brittiläisissä vintagetyylisissä koululaukuissa on jotain perinteistä kauneutta. Ne eivät ehkä yllä samalla tasolle kuin kirpputoreilta ostetut ajan patinoimat nahkalaukut, mutta hehkuvat värit tuovat niihin haluamaani erikoisuutta.Valinnanvaraa on vähintäänkin yhtä paljon kuin karkkikaupassa: suloinen vaaleanpunainen, auringonkeltainen, neovärit, suklaanruskea, pehmeä karamelli tai perinteisempi murrettu oranssi.

Varrottuani asiaa tovin tulin siihen tulokseen, että tuo koululaukku suorastaan huutaa nörttilasieni kaveriksi. Herkulliset karkkivärit pääsevät oikeuksiinsa esimerkiksi tummien farkkujen ja valkoisen silkkipaidan kanssa, joten säästöpossuni pääsee seuraavan kuukausien ajaksi lihotuskuurille.

Satcheltastic! Kolahtivatko boheemit namupalat teihin?

 Kuvat: Bohemia

19 Comments

 1. Minna February 6, 2012 20:10

  Kolahtaa… Kuolasin Asokselta tätä

  http://www.asos.com/pgeproduct.aspx?iid=1580708

  ja nyt se näköjäänkin onkin jo loppu. Snif. :(

  Reply
  • Niina February 6, 2012 20:21

   Olen katsellut noita samoja itsekin. Nam! Mutta voi höh, että laukut pääsivät loppumaan. Äläs nyt vielä kuitenkaan masennu, niitä tulee vielä ihan varmasti myyntiin lisää. ;)

   Reply
 2. Nanna February 6, 2012 20:19

  No onpas ihanan pirtsakoita! :) Ainakin verrattuna tuohon mustaan laukkuun mitä itse kannan…

  Reply
  • Niina February 6, 2012 20:23

   Eikös olekin! Toisi ihanaa vaihtelua pukeutumiseen tuollainen piri-laukku. :D

   Reply
 3. piglet February 6, 2012 20:23

  Suorastaan herkullisen näköisiä, ai että!

  Reply
  • Niina February 6, 2012 23:30

   Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Reply
  • Niina February 6, 2012 23:31

   Ovathan nuo kyllä varsinaisia söpöläisiä! :P

   Reply
 4. Kersti February 6, 2012 20:27

  Joo, tollainen Caramel mulle-heti-nyt! :D

  Reply
  • Niina February 6, 2012 23:33

   Tuota samaa kuolasin aluksi itsekin, mutta nyttemmin taidan jo olla näiden räikeämpien kannalla. :D

   Reply
 5. Milla February 6, 2012 21:17

  Mulla on just ihanan punaisen sävyinen The Cambridge Satchel Companyn laukku – tuollainen about ku noissa kuvissa! Käsintehty ja brittiläisestä nahasta eikä hintaakaan ollut ku about 120e toimituskuluineen Suomeen. Käytössä on just ihana!

  Reply
  • Niina February 6, 2012 23:44

   Katselin noita samaisia laukkuja muuten myös ja ne ovat tosiaan melkein identtisiä näiden kanssa. Ilmeisesti eivät kuitenkaan aivan samoja ole. Kumpiakaan ei tosiaan ole hinnalla pilattu. :)

   Reply
 6. Polaliina February 6, 2012 21:21

  Oi ihania! Oli pakko heti googlettaa itsekin, mistä noita löytyy! Vieläkun osais päättää, minkä noista ihanista väreistä valitsis :)

  Reply
  • Niina February 6, 2012 23:44

   Liikaa valinnanvaraa! :D

   Reply
 7. RagDoll February 6, 2012 22:41

  Oranssi, valkoinen tai sininen kelpaisi! Itseasiassa olen paria oranssia laukkua jo kuolaillut tovin. Kesävärini on oranssi, joten haluaisin rusketuksen seuraksi jonkun oranssin kaverin. Valitettavasti toinen vaihtoehdoistani maksaa runsaat 1200e, johon ei ihan heti ole varaa. =D

  Reply
  • Niina February 6, 2012 23:47

   Oranssi laukku on ollut melkeinpä pakkomielle tämän erään kohtaamisen jälkeen. :D Toki huolisin vaikka nuo kaikki värit itselleni. Heh, onneksi näiden hinta keikkuu vielä kohtuullisissa rajoissa, joten ihan tuhansia euroja ei tarvitse näistä maksaa. :D

   Reply
 8. Kissaämmä! February 6, 2012 23:01

  Kyllä kolahtavat, ompas namuja!

  Reply
  • Niina February 6, 2012 23:47

   Kyllä kyllä. ;)

   Reply
 9. Anonymous February 7, 2012 20:21

  Suosittelen tsekkaamaan britti Ebaystä esim. hakusanalla “cambridge satchel”, jos ei siis haittaa että laukku ei välttis oo aitoa nahkaa. Tuolla hakusanalla löytyy ihan yhtä suloisia, mut paljon paremmin opiskelijan lompakolle sopivia vaihtoehtoja. Ja näky siellä muutama aito nahkanenkin olevan, 46 punnalla esim. :-)

  Reply
  • Niina February 7, 2012 20:49

   Minulle tuo materiaali on itseasiassa yksi tärkeimpiä asioita. En siis ihan periaatteesta halua keinonahkaista laukkua hankkia. :) Eihän tuo satanen sitä paitsi ole kova hinta nahkalaukusta, etenkin kun pistää sivuun rahaa. :) Ebay tosin voisi olla muuten hyvä vaihtoehto, mutta en tiedä uskallanko sieltä lähteä tilailemaan. Taitaa selvitä helpommalla kun tilaa tuolta Bohemialta laukun. :D Kiitos kuitenkin vinkistä!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *