Haluaisin olla juustonmaistaja

Viime aikoina on tehnyt kovin paljon mieli juustoa. Ei kuitenkaan jääkaapissa jo jonkin aikaa levännyttä Arkijuustoa, vaan jotain ihan muuta. Kun tässä sitten jokin aika sitten näin televisiossa mainoksen Valion Mustaleimasta, mielitekoni kohosi aivan uusiin ulottuvuuksiin. Mies on kuunnellut nyt noin viikon ajan rikkinäisen levyn tapaan jankuttavaa ääntäni ja tajunnut, että hänen vaimonsa haluaisi hylätä lupaavasti alkaneen toimittajan uransa ja ryhtyä juustonmaistajaksi. Sen täytyy olla maailman erinomaisin ammatti, totesin ehkä jo sadannen kerran eilen illalla ennen kuin vaivuin uneen.

Pikkutyttönä unelmoin suhteellisen pitkän aikaa urasta taidemaalarina. Tylsempinä ja hieman tavallisimpina päivinä kirjoitin luokkakaverin ystäväkirjaan haluavani poliisiksi, matematiikan opettajaksi tai lääkäriksi. Toisiaan halusin kovasti olla pituushyppääjä, näyttelijä tai sotakirjeenvaihtaja. En ole kuitenkaan koskaan visualisoinut itseäni mihinkään hieman erikoisempaan ansiotyöhön. Haaveillut olevani esimerkiksi salainen agentti tai kuten jo mainitsinkin niin esimerkiksi se juustonmaistaja.

Tänään ilahduin aivan valtavasti, kun sain kaupasta ostettua vihdoin ja viimein itkevän kimpaleen suosikkiemmentaliani. Päivän paras hetki oli sitten tietenkin iltapäivällä, kun sivelin levitettä rapean hapankorpun päälle ja höyläsin muutaman siivun Mustaleimaa sen seuralaiseksi. Täydellistä. Juustolla kuorrutettua hapankorppua rouskuttaessani totesin, että en ehkä osaisi nauttia jokaisesta hupenevasta emmentalviipaleesta, jos tekisin tätä joka päivä. Toisaalta taas epäilen suuresti, että voisin koskaan kyllästyä juustoihin. Mutta siitä huolimatta, ehkä on parasta jatkaa valitsemallaan tiellä ja vain haaveilla harmaina maaliskuisina päivinä juustomestarin urasta ja sen sellaisista asioista.

Kertokaahan, minkälaisista ammateista te olette elämänne aikana uneksineet? Kenties juustonmaistajan urasta?

12 Comments

 1. Maarit March 19, 2014 21:15

  Minun suuri haave on ollut lapsena ratsupoliisi! Myöhemmin joku ammattiratsastaja, tallinpitäjä jne.. Ammattikin on hankittu hevosalalle, mutta koulun jälkeen olen tehnyt vain myyntityötä. Tällä hetkellä olen ihan tyytyväinen vaikka olenkin melko miesvaltaisella alalla työssä, joka ei vastaa mitenkään haaveammattejani :D

  Mustaleima on muuten huippua, nyt tekee minunkin mieli hapankorppua ja juustoa.. :D

  ps. Kiva asu!

  Reply
  • Niina March 20, 2014 00:00

   Oi ihana haave! :D Eivät nuo lapsuuden unelmat ihan toteutuneet, vaikka kaipa sitä tavallaan jonkinlainen “taiteilija” tälläkin alalla tavallaan on, vaikka maalaamisen sijaan pääpaino on kirjoittamisessa. ;)

   Eikös olekin! Ollaan miehen kanssa ahneuksissamme melkein syöty päivässä juusto kokonaan, joten aikamoisia Mustis faneja ollaan molemmat. :D

   Niin ja kiitos!

   Reply
 2. Laapa March 19, 2014 22:19

  Mulla taisi ystäväkirjoissa lukea viulunsoitonopettaja silloin joskus… :) jäipä se musiikkiura sittemmin, haha! Teininä tuli myös vannottua, ettei minusta IKINÄ tule lääkäriä. ja mites kävi, krhm. Never say never. Juustonmaistaja ei kyllä kuulosta yhtään hullummalta hommalta! Nams!

  Reply
  • Niina March 20, 2014 11:31

   Tietyissä asioissa on parempi tosiaan olla sanomatta “en ikinä”. Onneksi nyt tähän ikään mennessä tämän on jo melkein oppinut. ;)

   Reply
 3. betseda March 19, 2014 22:27

  Unelma-ammatit taisi parhaimmillaan vaihdella aina päivän mukaan, mutta kyllä balettitanssijan tai eläinlääkärin urasta haaveilu on jäänyt aika hyvin mieleen. Enpä yllättyisi, jos jossain ystäväkirjassa ois lukenut, että musta olisi ihanaa olla isona myös jonkun karkkitehtaan koemaistajana :D Hieman menneet suunnitelmat uusiksi sen jälkeen mutta eiköhän se oo pääasia, että lapsella on jotakin, mistä haaveilla! :)

  Reply
  • Niina March 20, 2014 11:32

   Kuulostaa tutulta. Karkkitehtaan koemaistajan urasta voisin minä tosin haaveilla vielä näin aikuisenakin. :P

   Reply
 4. RagDoll March 20, 2014 09:29

  Näytät ihan uber seksikkäältä tuossa oikeassa kuvassa. uuuu. ;)

  Olen haaveillut mm. laulajan, näyttelijän, mallin, kultasepän, puusepän ja valokuvaajan, urasta. :D Kun minulta lapsena kysyttiin, että mikä minusta tulee isona, vastasin ISO TYTTÖ.. Ei penaalin terävin kynä ainakaan.

  Reply
  • Niina March 20, 2014 11:36

   Ai niinkö? :D No kiitoksia tai siis miau tai jotain.

   Ihana vastaus! Vaikka minä luulen, että neidillä on leikannut tavallista paremmin kun on tuollaisen vastauksen kysyjälleen antanut. :D

   Reply
 5. Eeru March 20, 2014 14:26

  Jos kutsu tulisi niin lähtisin kyllä ääntä nopeammin luomaan uraa suklaan-, viinin-, tai jäätelönmaistajana!
  Pitäisi kyllä varmaan menomatkalla palkata itselle personal trainer, sillä tuskin pysyisin näissä mitoissa jos herkuttelisin ammatikseni ;-)

  Reply
  • Niina March 20, 2014 17:47

   Kaikki nuo vaihtoehdot kelpaisivat kyllä meikäläisellekin! Ja voisi kyllä olla melkoisen, öhh, haastavaa pitää yllä nykyisenlaista kuntoa, jos ammattina olisi jokin yllä mainituista. Hihi. :P

   Reply
 6. Jossu March 21, 2014 14:14

  Mä halusin makaroniporaajaksi pienenä ;) Hyvinä vaihtoehtoina oli ratsastuksenopettaja, eläinlääkäri ja ponien harjaaja :D 3-vuotiaana olin myös ilmoittanut haluavani sairaanhoitajaksi ja siksi – muista hyvistä vaihtoehdoista huolimatta – päädyin :)

  Reply
  • Niina March 22, 2014 11:15

   Haha, ihania haaveita! Sulla on ihan on selkeästi ollut pienenä parempi mielikuvitus kuin meikäläisellä. :D

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *