Iho jossa elän

Pedro Almodóvarin La piel que habito on minun arvoasteikollani yksi parhaimmista elokuvista, jonka olen kuunaan nähnyt. Vaikka postauksen otsikko onkin vahva intertekstuaalinen viittaus kyseiseen pätkään, ei tämä postaus käsittele tuota filmiä.

Nyt on kulunut liki puoli vuotta Roaccutan-kuurin lopettamisesta. Ihoni on ollut lääkkeen lopettamisen jälkeen erinomaisessa kunnossa eikä finnejä ole tällä hetkellä kasvoissa tai muuallakaan vartalossa yhden yhtä. Leukaan tai kasvojen reuna-alueille ilmestyy keskimäärin kerran kuukaudessa yksi tai kaksi näppylää, jotka häipyvät muutamassa päivässä.

Erityisen onnellinen olen siitä, ettei minun enää tarvitse käyttää kymmentä minuuttia kauempaa naaman retusointiin. Olen saanut siis heittää hyvästit aamuisille taisteluille erinäisten putellien kanssa. Eniten ihon kunnon paraneminen on tainnut kuitenkin vaikuttaa itsevarmuuteen. On ihanaa katsoa itseään peilistä ja nähdä sieltä puhtoiset kasvot, joissa ei idä kipeitä finnipesäkkeitä.

Olen myös löytänyt vihdoin ja viimein oivalliset ihonhoitotuotteet. Kasvot puhdistan Erisanin puhdistusgeelillä, jonka olen huomannut sopivan Roaccutanin kuivattamalle iholle kuin nenä päähän. Eniten minua tietenkin ilahduttaa tuotteen edullinen hinta, joka on alle neljä euroa. Olen kuluttanut tähän mennessä Erisanin lisäski kaksi purkkia Neutrogenan Visible Clear Pink Grapefruit Oil-free Moisturiseria. Kosteusvoide on tullut markkinoille vasta tänä kesänä ja törmäsin siihen töissä, kun kauneustoimittajamme antoi ylimääräisiä tuotteita kollegoille. Etenkin rasvoittuvalle iholle tämän pinkin purkin sisältö sopii mielestäni loistavasti.

Mitä pidemmän aikaa lääkekuuristani on kulunut, sitä enemmän olen vakuuttunut siitä, että monet lietsovat turhanpäiten paniikkia Roaccutanista. Olen hieman pahoillani kaikista kauhukertomuksista, joita ihmiset levittelevät keskustelupalstoilla, sillä niiden takia minä emmin monta vuotta ennen kuin uskalsin kokeilla lääkettä. Olen tietenkin jossain määrin onnekas, sillä minun kohdallani haittavaikutukset olivat melko lievät ja tiedän, että jotkut saattavat saada sivuvaikutuksista pitkäaikaisia terveysongelmia.

Minun mielestäni keskustelu lääkityksen aloittamisesta pitäisi perustua lääkärin ja potilaan neuvottelulle eikä keskustelupalstojen tai minun suosituksiini. Jälkiviisaana kieltäisin itseltäni kaikki foorumit, joista luin aikoinaan ihmisten Roaccutan kokemuksista. Oikeastaan minun pitäisi tehdä tämä kaikkien mahdollisten lääkekuurien kohdalla. Normaalisti googletan aina kaikki lääkärin määrämät lääkkeet ja luen hysteerisen tarkasti muiden kokemuksia netistä ja pahimmassa tapauksessa jätän pillerit syömättä, jos joku on saanut niistä vatsakipuja. Ei näin. Vuorovaikutus ja vertaistuki ovat hienoja asioita, mutta monessa asiassa kannattaa mieluummin luottaa henkilöön, joka saa oikeasti elantonsa siitä, että kirjoittaa ihmisille reseptejä ja yrittää auttaa heitä tervehtymään.

Kehottaisin edelleen kaikkia iho-ongelmista kärsiviä ihmisiä menemään lääkäriin ja kokeilemaan erilaisia hoitokeinoja: antibiootteja, geelejä, ruokavaliota, valohoitoa tai e-pillereitä. Jos mikään näistä ei toimi, niin mietintämyssyyn kannattaa sujauttaa ajatus Roaccutanista. Minä otin riskin, kun aloitin lääkityksen ja minun kohdallani se kannatti. Toivottavasti myös tulokset ovat pysyviä.

43 Comments

 1. iduska August 5, 2012 20:16

  kaunis olet <3
  ja täytyykin käydä katsomassa tuo kasvovoide, kiinnostun kaikesta jossa mainitaa pink grapefruit :) onko voiteessa aurinkosuojakerroin?

  Reply
 2. Minna August 5, 2012 21:09

  Ihania kuvia, olet suloinen :) Hiukset näyttää myös erityisen hyvältä! Miten teit noin näpsäkkään nutturan?

  Reply
  • Niina August 6, 2012 16:38

   No voi sun, kiitos nyt vain :) Nuttura on niin helppo ratkaisu töihin, kun ei hiukset pyöri tiellä ja etenkin jos on kuuma/sataa (ahh niin ihanat luonnonkiharat). Käytän tuolla hiusten alla hiusvalkkia, jonka hankin muistaakseni taannoin Glitteristä.

   Laitan siis hiukset ihan normaalisti ponnarille, pujotan ponnarin siitä hiusvalkista läpi ja kiinnitän sen hiuspohjaan pinneillä. Lopuksi pyöritän hiukset päälle ja kiinnitän ne parilla pinnillä. Parhaimmillaan tuohon menee 5 minuuttia, mutta pahimmillaan jopa 15 minuuttia, jos on huono päivä. :D

   Selitinpä huonosti. :D Noh, Indiedaysiltä löytyy paremmat ohjeet: http://indiedays.com/kauneus/taio-itsellesi-muhkea-donna-karan-nuttura/

   Reply
  • Minna August 6, 2012 19:31

   Ah joo valkki löytyy multakin mut ei oo noin kivan näkönen :D

   Reply
 3. Eeru August 5, 2012 21:25

  Hyvä että kuuri oli kohdallasi alku kauhistelun ja pienten sivuvaikutusten arvoinen. Muistelen että joskus kuurilla ollessasi mainitsit päänsäryistä ja suun kuivumisesta?
  Kun aamulla peilistä paistaa puhdas ja hyvinvoiva iho, niin kyllä siinä kummasti mieli piristyy!

  Tuo Erisanin puhdistusgeeli löytyy myös minulta kylppärin kaapista. Huipputuote – halpa hinta ja kaikein tärkeintä on että se toimii niin kuin lupaa.

  Reply
  • Niina August 8, 2012 15:40

   Juu, minähän kärsin itseasiassa melko voimakkaistakin päänsäryistä jonkun aikaa ja annosta jouduttiin silloin pienentämään. Se oli kuitenkin loppujen lopuksi aika pientä suhteutettuna meikäläisen kunnon migreenikohtaukseen. :D

   Erisanin puhdistusgeeli on varmaan tämän vuoden parhaimpia löytöjä. :D

   Reply
 4. Kissaämmä! August 6, 2012 09:01

  Kaksi kuuria Roaa syöneenä olen ehkä nyt viimeinkin saanut edes ihan ok -ihon. Tuossa pari viikkoa sitten finnejä alkoi ilmestyä taas tuonne suun alueelle ihan toden teolla ja ehdin jo pelästyä ja pari finnirasvaa kävinkin apoteekista hommaamassa mutta meni onneksi pahin ohi! En siis ihan vielä huokaise helpotuksesta (edellinen kuuri loppui maaliskuussa), mutta mutta…ehkä tosiaan pahin on takanapäin. Jotain pientä finniä kyllä edelleen ilmestyy, mutta pakko varmaan silti olla tyytyväinen. KOPUTAN PUUTA.

  Reply
  • Kissaämmä! August 6, 2012 09:04

   Itse muuten käytän jo ties kuinka monetta vuotta ihon puhdistukseen Sebamedin puhdistusnestettä ja Humektanin kosteusvoidetta, molemmat apteekista ja molemmat sopivat akneiholle loistavasti.

   Reply
  • Niina August 8, 2012 15:45

   Joo se on kyllä pelottavaa, kun luulee päässeensä niistä eroon ja sitten yhtäkkiä niitä finnejä ilmestyy taas jostain. Roaccutanin aikana totuin ihan oikeasti siihen, että ihossa ei ollut noin puoleen vuoteen yhtään finnejä eikä naamakaan rasvoittunut. Mutta täytyy kyllä sanoa, että kyllä se ihon rasvoittuminenkin on vähentynyt. Onneksi. :D

   Sebamedia olen koittanut joskus eikä siinä varsinaisesti mitään vikaa ollut. Humektania olen kanssa käyttänyt aika paljonkin ja tykkään siitä kanssa. Tosi hyvä perusvoide!

   Reply
 5. Viivi August 6, 2012 12:26

  Osittain tästä postauksesta “inspiroituneena” varasin tänään kolmatta kertaa YTHS:lle ajan lääkärille ihoni vuoksi. Kahdella edellisellä kerralla olen saanut antibioottikuurin, nyt toivon saavani lähetteen ihotautilääkärille. Sanoivat vastaanotossa että “Kyllähän sinä sinne ihotautilääkärille voit aikaa haluta, mutta lääkäri sen sitten päättää että kokeeko hän sen tarpeelliseksi.” Ärsyttää. Itselle tämä on niin iso asia, joka vaikuttaa elämänlaatuun. :( Noh, toivotaan että lähetteen ensi viikolla saan. :)

  Saan kyllä niin toivoa paremmasta näistä sun postauksista, sun iho näyttää nykyään aina niin kauniilta! :)

  Reply
  • Kissaämmä! August 6, 2012 13:48

   Kannattaa olla tiukkana alusta asti. Itsekin kun vaihtoehtoja kysyttiin ihotautilääkärin luona, niin sanoin heti haluavani Roaccutanin, en mitään muuta. Kyllä ne antibiootitkin lykkäävät jos niitä haluaa, mutta niiden teho kestää just sen kuurin ajan vaan. Etenkin jos on jo parit antibiootit takana, niin ei niissä järkeä ole. YTHS:sta ei kokemusta, mutta kyllä yksityiseltä ihotautilääkäriltä “saa mitä vaan”, kunhan osaa pyytää.

   Niin, en tässä mitenkään tuuraile vastauksissa, kunhan omasta kokemuksesta vinkkailen. :D

   Reply
  • Viivi August 6, 2012 17:15

   Joo, ehdotommasti ei enää antibiootteja. Haluaisin vaan päästä YTHS:n kautta sinne ihotautilääkärille, näin kaikki kulut olisivat edullisemmat. Kuurin aikanahan pitää käydä kaiken maailman verikokeissa, joten luulen että nekin saisi sitten YTHS:n kautta edullisesti… Saa nähdä mitä ensi viikolla sanotaan. :P

   Reply
  • Niina August 8, 2012 15:52

   Viivi: Voi itku, että ne antibiootit eivät sitten auttaneet. :/ Ite olen syönyt ties kuinka monta antibioottikuuria näiden vuosien aikana eikä iho koskaan niillä parantunut kuin hetkellisesti.

   Minullehan ehdotettiin Roaccutanin ensimmäisen kerran jo monta vuotta sitten. En tuolloin uskaltanut kuuria vaan aloittaa. Aina kun olen ihotautilääkärillä käynyt, niin sitä on minulle ehdotettu (tosin käynkin aina yksityisellä), mutta olen empinyt sitä sivuoireiden pelossa.

   Ja lääkkeet ja ne verikokeet taitavat tosiaan olla halvempia YHTS:n kautta. Ei tietenkään koskaan pitäisi toivoa, että kenellekään määrätään mitään lääkkeitä, mutta ehkä sinunkin tapauksessa sitä Roaa kannattaisi jo koittaa. Kumma jos lääkäri ei sitä jo itse sitä paitsi ehdottaisi, jos hoitohistoriassasi on kokeiltu jo kaikkea!

   Tsemppiä <3 Kerro sitten miten kävi! :)

   Kissaämmä: Sähän voisit alkaa mun viralliseksi kommenttien vastaajaksi? :D

   Reply
  • Viivi May 20, 2013 19:08

   Reilun puolen vuoden jälkeen pakko palata tähän keskusteluun. Tuolla edellisellä kerrallahan YTHS:n lääkäri naureskellen iski naamani eteen esitteen aknesta ja kannessa oli poika jolla oli todella paha akne. Lääkäri sanoi että “tälläiset tapaukset me lähetämme ihotautilääkärille. Johan se lääkäri nauraisi minulle jos sinut sinne lähettäisin.”

   …Niinpä jatkoin JÄLLEEN antibioottejen mussuttamista. Kuinkahan monennetta kertaa. Kuukausi sitten päätin että nyt on tapahduttava muutos, en enää jaksa tätä epätoivoa ja varasin yksityiselle ihotautilääkärille ajan. Lääkäri sanoi heti että on ihan selvää että minulla on ongelma ihoni kanssa ja paras lääke siihen on Roaccutan (etenkin kun kaikki muut hoidot on jo testattu). Nyt sitten koitan saada ensimmäiset veritestit YTHS:llä otettua jotta saan aloitettua kuurin, joka tulee minun kohdallani kestämään 5kk. Ensimmäisen viikon kuluttua lääkäri määräsi että tabletteja tulee ottaa kaksi päivässä. Millainen annostus sinulla oli jos saan udella? :)

   Kiitos vielä kertaalleen näistä avoimista Roaccutan-postauksistasi, näistä on ollut paljon apua ja hyötyä. <3 :)

   Reply
 6. Anonymous August 8, 2012 09:09

  Minäkin kärsin näppyisyydestä, lääkärissä mulle on määrätty tähän asti Sibicort voidetta. Se on antibioottpohjainen voide joka sisältää kortsisonia. Tuttu sulle? Mulla on auttanut aika hyvin näppyjen kanssa,mutta välillä kyllä kaipaisin jotain tujumpaa kun Sibicort voide kuivattaa ihoa. Olen jo miettinyt ajan varaamista yksityiselle ihotautilääkärille, terveyskeskus on arvauskeskus ja sieltä en ole koskaan saanut vastakaikua ongelmalleni.

  Millasia oireita sulla tuli alussa tästä Roaccutanista ja osaatko sanoa miksei lääkärit sitä mielellään anna hoitomuodoksi? Itse kyllä mielellään kokeilisin.. -Miia-

  Reply
  • Niina August 8, 2012 16:14

   Kaikenlaisia voiteita on tullut testattua ja Sibicort kuulostaa kyllä nimeltä tutulta. Joskus muinoin kävin terveyskeskuksessa näyttämässä naamaani yleislääkärille, mutta silloin minulle määrättiin antibiootteja monta peräkkäistä kuuria. Olen kyllä itse hyvin skeptinen monien muiden huonojen kokemusten takia terveyskeskuksessa käymisestä ylipäätänsä, joten menen aina yksityiselle. Ihotautilääkäri joka tapauksessa osaa parhaiten arvioida mitä hoitoja kannattaa aloittaa tai mitä on tehtävissä. :)

   Roaccutanin käyttämiseen siis liittyy sikiöepämuodostumien vaara, joten lääkkeen käyttö on todella tarkkaa etenkin naisten kohdalla. Raskaaksi ei siis saa missään tapauksessa tulla. Joillakin myös lääke nostaa maksa-arvoja, jonka takia kuukauden/parin välein pitää käydä verikokeissa. Itse kävin myös raskaustestissä kuukauden välein.

   Osa Roaccutanin sivuoireista kesti minulla koko seitsemän kuukauden ajan. Pahimmat oireet olivat omalla kohdallani voimakas päänsärky (jonka takia siis pidin lääkityksestä tauon, koska joillakin potilailla Roa saattaa nostaa kallonsisäistä painetta, joka ilmenee päänsärkynä), kamala hikoilu, kuivat silmät (luovuin piilareista lähes koko kuurin ajaksi) ja kovat selkäkivut. Enemmän oireista löytyy tuolta Akne-osiosta ja tästä postauksesta: http://littleladyn.blogspot.fi/2011/11/roaccutan-rohdoista-parhain.html. En kuitenkaan koe, että noista oireista olisi mikään ollut täysin kestämätön. Jos lievempiä hoitokeinoja ei ole testannut, niin minä kyllä kävisin ne läpi ennen kuin lähtisin Roaa syömään.

   En osaa sanoa empivätkö lääkärit Roaccutanin määräämistä, mutta sen tiedän, että omalla kohdallani siihen turvauduttiin koska muut keinot oli jo testattu eikä niistä ollut apua.

   Reply
  • Satu August 8, 2012 16:35

   Tähän kommenttiin lisäten, ennen Roaccutanin aloitusta tulee testata muut hoitomuodot. Se määrätään vasta, kun muut hoidot ei auta. Ja vain siksi, että joillekin pelkistä voiteista ja antibiooteista on apua, eikä näin ollen tarvitse muita lääkkeitä.

   Ja siksi, miksi hoitoa ei saa terveyskeskuksesta, johtuu siitä että Roaccutanin voi määrätä vain erikoislääkäri, ihotautilääkäri.

   Ainakin tämä käytäntö oli silloin (apua jo kymmenen vuotta sitten). Silloin tosin multa ei testattu mitään maksakokeita. Kokenut ihotautilääkäri ei nähnyt siihen edes tarvetta.

   Reply
  • Niina August 8, 2012 16:56

   Nimenomaan. Omalla kohdallani minun ei tarvinnut erikseen pyytää Roaccutania, sillä lääkäri sanoi heti suoraan, että alat syömään sitä, kun tiesi mitä hoitohistoriani oli. Ja minun lääkärini halusi vielä, että syön pari kuukautta antibiootteja ennen Roaa, koska halusi nähdä miten iho niihin reagoi. Jos mikä tahansa lievempi hoito toimii, niin ei tätä myrkkyä kannata syödä.

   Hyvä kun tosiaan mainitsit tuosta erikoislääkäristä, minä en nimittäin sitä tiennyt. Toisaalta en ole käynyt terveyskeskuksessa kuin muutaman kerran vuonna nakki ja muusi ja kaikki loput ihotautilääkäreillä yksityisellä, joten eipä ole suoraan sanottuna tullut edes mieleen tämmöistä seikkaa. :D

   Omalla kohdallani ainakin oltiin hemmetin tarkkoja kaikista raskaustesteistä ja niistä verikokeista. Hyvä niin.

   Reply
 7. Satu August 8, 2012 16:31

  Aivan samoin ajatuksin, tosin kaksi roaccutan-kuuria syöneenä. Nyt iho ihana, pystyy liikkumaan ilman meikkiä, enkä käytä mitääään lääkkeitä enää! Roaccutanin jälkeen nimittäin vielä pitkään söin cypretylia.. Jeeee :)Tosin huomaan kyllä, että puheet siitä että suklaa yms aiheuttaa näppyjä, on totta. Ihossa kyllä näkyy, jos syö mitä sattuu..

  Mutta niin, siinä oon kyllä niin samaa mieltä sun kanssa. Iho-ongelmia ei tarvitse kärsiä, hakekaa apua!! :)

  Nimim. tyttö, jolle äiti sanoi “tuo kuuluu nuoruuteen..”
  – Ei Kuulunutkaan, onneksi ei jäänyt arpia!

  Reply
  • Niina August 8, 2012 17:00

   Tiedät siis mistä puhun. :) Toivottavasti tämä meikäläisen naama nyt pysyy tämmöisenä hyvänä jatkossakin. Olisi kamalaa joutua syömään vielä uudestaan sama kuuri.

   Voi arvaapa kuka muu on kuullut tuon saman fraasin..huoh. :D

   Reply
 8. Anonymous August 8, 2012 17:02

  Kiitos täydentävästä vastauksesta :) Sivuoireet kyllä kuulostavat inhottavilta ja todellakin kannattaa olla varovainen ettei tule raskaaksi kuurin aikana. Itse en ole vielä kaikkia hoitomuotoja kokeillut,joten en ehkä sittenkään tätä lääkettä lähtisi heti syömään ennen kuin muut on kokeiltu. Onhan tämä näppyisyys lähes kolmikymppisen naamassa jo ärsyttävää, minä kun aina olen ajatellut että finnit kuuluvat nuoruuteen :) Totta on myös että akneen vaikuttaa suuresti ruokavalio. Olen huomannut että sokerinen ja hiivainen ruokavalio laittaa ihon kukkimaan :( -Miia-

  Reply
  • Niina August 8, 2012 20:06

   Eipä mitään, kiva jos voin olla avuksi. :)

   Ja ymmärrän kyllä, että näpyt inhottavat. Minä uskoin monta vuotta, että finnit johtuvat iästä, mutta kyllä lääkäri sitten kumosi nämä luulot aika nopeasti. Onhan se nyt aika ikävää, jos naama kukkii vielä aikuisenakin!

   Minulla vaikuttaa kyllä jossain määrin ruokavalio myös ihon kuntoon, vaikka varsinaisesti karppaus ei missään vaiheessa parantanut ihoa. Mutta huomaan kyllä, että jos on tullut vedettyä vähän enemmän leipää, pitsaa tms, niin kyllä se näkyy naamassakin. :D

   Toivottavasti löydät kuitenkin jonkun ratkaisun iho-ongelmiin! :)

   Reply
 9. Minna August 8, 2012 21:36

  Hieno homma, ettet popsinut mokomaa kuuria aivan turhaan! :) E-pillerit pelasti mun apua huutavan selkäni ja koska e-pillereitä tarvitsen muutenkin, niin popsin edelleen samaa merkkiä. :)

  Reply
  • Niina August 10, 2012 11:03

   Tavallaan harmittaa, että en ole itse koskaan voinut e-pillereitä syödä aurallisen migreenin takia. Monille tutuille ne ovat tuoneet avun akneen. Minipillerit kun saattavat muutenkin lisätä aknea, joten ei ole onni oikein ollut kohdallaan näissä ihoasioissa. :D Mutta ainakin nyt tilanne näyttää hyvältä!

   Reply
 10. Noora August 9, 2012 11:34

  Heitin blogissani sinulle pienen haasteen;

  http://curiousnoora.blogspot.fi/2012/08/minun-kymppini.html

  Toivottavasti ehdit tarttua siihen! :)
  Aurinkoista päivää! ♥

  Reply
  • Niina August 10, 2012 11:04

   Hih, olen katsellut muissa blogeissa, että onpa hauska haaste, joten kiva, että heitit pallon nyt minulle. :) <3

   Reply
 11. Elina August 9, 2012 14:59

  Mä oon isotretinoin-lääkkeellä saanu ihoni kuntoon :) monta vuotta siitä ihosta sai kärsiä, mutta onneks lopulta löyty parannuskeino! Hienoo, että sullakin on käyny niin hyvin :) ja btw. Iho jossa elän oli ihan hirvee! Tai siis tosi hyvä, mutta toisaalta ihan hirvee :D

  Reply
  • Niina August 10, 2012 11:07

   Hei mahtavaa kuulla, että sullekin on ollut apua lääkkeestä! :)

   Hahah! :D Iho jossa elän on järkyttävä, mutta herättää niin paljon ajatuksia ja erottuu muutenkin sellaisesta perinteisestä hutusta, että siitä ei voi olla pitämättä. :D

   Reply
 12. RagDoll August 10, 2012 09:31

  Hei bambisääri, you look hot!! ;)
  Sinulle kyllä sopii niin upeasti nuo lasit ja punaiset huulet.

  Olen varmaan ennenkin kysynyt, mutta mistä nuo pöksyt on?

  Suosittelen myös kaikkia ihovaivaisia hakemaan mahdollisimman pian apua. Vaikka itse en kärsinyt vaivasta montaakaan vuotta, silti ihoon ehti jäädä syvempiäkin arpia, joista en ole vieläkään päässyt eroon.

  Reply
  • Niina August 10, 2012 11:10

   No kiitos vain kaunotar <3

   Pökät ovat Dr Denimin Plentyt. Ihan törkeän hyvät housut, vaikka ne nyt tuollaiset makkarankuoret ovatkin. :D

   Reply
 13. Tanja August 11, 2012 10:32

  Ompa mahtavaa, että kuuri toimi kohdallasi nuin hyvin! :) Hyvien ihonhoitotuotteiden löytäminen on kyllä vaikeaa. Varsinkin jos on jonkin tyyppinen “ongelmaiho”. Minulle suurin ongelma on löytää tarpeeksi kosteuttavia eikä liian peseviä tuotteita. Tuo erisan sai minulla aikaa silmäluomien ihottuman kahteenkin otteeseen, kun iho niin kuivui :/ Kestosuosikki on minulla yves rocherin pure camille sarja. Ei kuivata/eikä kiristä ja on vielä todella edullinenkin :)

  Reply
  • Niina August 16, 2012 19:38

   Olen vähän sellainen, että jämähdän joihin samoihin tuotteisiin pitkäksi aikaa enkä edes viitsi kokeilla mitään uusia. Nyt olen todella tyytyväinen tämän hetkisiin, kannatti poiketa tutusta ja turvallisesta.

   Minä kun luulin, että Erisan olisi niin hellävarainen, mutta jokaisen iho on tosiaan erilainen! Mutta hyvä, että Yves Rocherilta on löytynyt parempia sitten. :)

   Reply
 14. Laapa August 12, 2012 07:55

  Terve ja kaunis iho tuo kyllä helppouden jota moni ei ymmärrä. Että kehtaa lähteä ulos ovesta ilman isoa pakkelikerrosta.
  Tosi ihana, että kuuri toimi sinulla hyvin! Ja että uskaltauduit kertomaan avoimesti aika kipeästäkin asiasta täällä blogissa. Varmasti se voi muuttaa monen asennetta myös Roaa kohtaan myönteisemmäksi.

  Reply
  • Niina August 16, 2012 19:40

   Sellaisten, jotka eivät ole koskaan huonosta ihosta kärsineet eivät taida oikein ymmärtää sitä harmia jota se voi aiheuttaa.

   Ja toivon tosiaan, että omat kokemukseni kannustavat edes yhtä huonosta ihosta kärsivää hakemaan apua ongelmaansa. :)

   Reply
 15. Anonymous August 13, 2012 00:21

  Vaikkei tää postaus käsitellytkään kyseistä leffaa, niin pakko silti hehkuttaa: Iho jossa elän oli aivan loistava! Monet mun tutuistani eivät ole pitäneet siitä, kuulemma “tekotaiteellista paskaa”. Mun mielestä se oli niin yllätyksellinen ja nerokas, leffaan oli saatu vangittua aivan ennennäkemätön tunnelma. Rakastan tollasia vähän surrealistisia ja monen mielestä outoja leffoja. En voi verrata tota pätkää mihinkään aiemmin näkemääni, se on jotain se (en edes Almodovarin aiempiin leffoihin). Erikoinen, mutta viihdyttävä samaan aikaan, se on aika harvinaista nykyään.

  Reply
  • Niina August 16, 2012 19:43

   Olen samaa mieltä ja muutamia muitakin Almodovarin leffoja katsoneena se on myös ehdotonta parhaimmistoa!

   Jotenkin niin perinteinen ja turvallinen tie kuvailla kyseistä elokuvaa tekotaiteelliseksi paskaksi. Jos erilaisuus ja massasta erottuva elokuva on tekotaiteellista, niin mitäpä siihen voi sanoa. :D

   Reply
  • Laura August 16, 2012 20:29

   No niinpä. Itse tykkäsin myös tosi paljon kyseisestä elokuvasta. Juoni oli sanalla sanoen nerokas!

   Reply
  • Niina August 16, 2012 21:28

   Juuri näin!

   Reply
 16. Lotta August 13, 2012 21:23

  Mulla loppui myös puolen vuoden Roaccutan-kuuri kesän alussa. Ennen kuuria ihoni oli täynnä finnejä ja aknesta tosiaankin kärsin. Nyt kun on kulunut about 2-2,5kk niin kasvoilleni on ilmestynyt ehkä 1 tai 2 finniä, jotka lähtivät kyllä samantien. Meillä oli aika samantapaiset oireet; huulien kauhea kuivuminen oli se pahin, ainaki mulla. Talvella myös käsivarsiin tuli pahaa ihottumaa, ja joskus ei meinannut saada yöllä unta kun alkoi polttamaan ihoa, koska lakanat kinnasivat. Muutama kaverikin kysyi, että “Onko joku pahoinpidelly sua?!?” Voi kamala.. :-D

  Nyt kuitenkin olen onneni kukkuloilla kun iho on taas puhdas. En edes muista miltä tuntui kun oli naama täynnä finnejä! Varmaan kamalalta..Ainoa mikä vielä vähän “masentaa” on noi pigmenttimuutokset ja aknearvet kasvoilla. Pitäs tilata aika kosmetologille.. Ja joo, sekin vielä et noi keskustelufoorumit on kyllä pirullisia paikkoja. Meikäläinenkin sielä ramppasi kauhistelemassa kuinka jollekkin oli tullut ties mitä sivuvaikutuksia.. :D

  Reply
  • Niina August 16, 2012 19:49

   Talvella tosiaan omakin iho kuivui ja hilseili paikoittain aika pahastikin. Huulien kuivuminen taisi omalla kohdallani olla pienin riesa: pääkivut ja selkäkivut olivat paljon raastavampia.

   Voi kauhistus sentään! :D Onneksi meikäläisellä ei mitään ihottumaa tullut. Kuulostaa kurjalta!

   Ja mahtavaa muuten kuulla, että sullakin oli apua kuurista. :) Jollain tavalla sitä on jo unohtanut, millaista oli, kun iho oli huono. Muutamia aknearpia jäi minullekin toiselle puolelle kasvoja, mutta jospa ne siitä ajan kanssa vaalenisivat. Lääkäri tosin jo ehdotteli kaiken maailman kuorintoja ja mitä lie, mutta en niihin vielä tässä vaiheessa aio lähteä.

   Keskustelupalstat on melkein yhtä pahoja kuin lääkärikirjat. Olen diagnosoinut itselleni vaikka mitä sydänvikoja pelkästään lääkärikirjoja selaamalla, hahhaa. :D

   Reply
 17. Anonymous September 13, 2012 14:40

  Roa-kuuria takana 1kk ja kaksi viikkoa, huononmpaan suuntaan mennään. :( Milloin teillä muilla alkoi ihon parantuminen näkymään?
  Huulet ja iho on kuivat, mutta näppyjä vaan tulee ja tulee..

  Kyselee torstai toivoa täynnä!

  Reply
  • Niina September 13, 2012 16:09

   Minulla tuli finnejä ihoon melko pitkään kuurin aloittamisesta ja etenkin ensimmäisen kuukauden kohdalla. Lääke alkoi vaikuttaa todella hitaasti ja söinkin sitä sellaiset seitsemän kuukautta ennen kuin lääkäri katsoi aiheelliseksi lopettaa sen. Toivottavasti sinun kohdallasi ei tarvitse ihan niin pitkään odotella paranemista!

   Minun kokemuksistani ei taida siis sinänsä olla mitään apua, kun nuo vaikutukset ovat niin yksilöllisiä. :/ Sanotaanko nyt kuitenkin näin, että oma ihoni alkoi parantua hitaasti kaksi kuukautta lääkkeen aloittamisesta. Finnejä tuli siis vielä tuolloinkin, mutta paljon vähemmän kuin ennen. Ja minun huuleni ja iho olivat kuivat koko seitsemän kuukautta, jonka söin lääkettä.

   Mitähän tähän muuta sanoisi…kärsivällisyyttä. Ja paljon tsemppiä! :)

   P.S. Muistaakseni oma lääkärini sanoi, että pitää ottaa yhteyttä mikäli ihon kunto huononee ihan räjähdysmäisesti. Näissä tapauksissa voidaan ilmeisesti käyttää lisäksi antibioottihoitoa, mutta tämä on ymmärtääkseni aika harvinaista.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *