Juoksuinnostus

Parin kuluneen kuukauden aikana olen alkanut herätellä intoa vanhaa juoksuharrastusta kohtaan. Varsinainen inspiraatio lähti liikkeelle eräästä liikuntatapahtumasta, johon vahingossa menin lupautumaan mukaan. Hyvä niin, sillä sen varjolla jouduin testaamaan kuntoani juoksemisessa. Olisinkohan muutoin lähtenyt edes lenkille, niin, en välttämättä.

Joka tapauksessa olin etukäteen hieman huolissani, koska olin edellisen kerran käynyt juoksemassa suunnilleen puoli vuotta sitten. Olin siis varma, että en jaksa hölkytellä pariasataa metriä enempää, sillä saan itseni pahoin hengästyneeksi soutulaitteella jo muutamassa minuutissa.

joksu7

Lenkkeilyn suhteen minulla ei ollut suuria odotuksia, sillä ymmärsin hyvin, millä realiteeteilla lähdin liikenteeseen. Lopulta juoksin sitten ensimmäiseltä istumalta seitsemän kilometriä, seuraavalla kerralla meni jo yhdeksän. Tällä viikolla sain lenkillä taas pitkästä aikaa ahaa-elämyksen. Tuli tunne, että täähän olikin ihan kivaa. Kevätsää on saanut tämän juoksutouhun tuntumaan entistä mielekkäämmältä.

Eiväthän lenkit tietenkään suju yhtä lennokkaasti kuin joskus aikoinaan. Miellyttävä yllätys oli kuitenkin se, että sain rivakasti tossua toisen eteen, vaikka olen treenannut viimeisen vuoden lähes pelkästään lihaskuntoa. Aerobinen liikunta on jäänyt suhteellisen vähälle huomiolle, jos ei päivittäisiä koiralenkkejä lasketa mukaan. Tätä asianlaitaa olen monesti harmitellutkin.

Vähitellen askel tuosta ehkä kevenee entisestään, kunhan vaan jaksaa käydä. Lenkkipirkko on tainnut tehdä paluun.

5 Comments

 1. Kissis April 19, 2015 16:41

  Heh, mulla on kans toi. Jos ei oo juossu piiitkään aikaan niin sit miettii, et monenko metrin jälkeen tulee kuolema. Mut sit jaksaakin juosta ja vaikka kuinka! Mä en ikinä pysty juoksemaan päivittäin, tarviin kyllä sen päivän-pari palautumisen, että taas jaksaa. Mut jotenkin tuntuu, että mitä useemmin juoksee, sitä huonommin kulkee. :( Mullekin toimis tommonen puolen vuoden tauko joka lenkin välissä, haha!

  Reply
  • Niina April 19, 2015 16:46

   Sanoin just viimeksi lenkillä miehelle, että en varmaan ikinä saisi juostua maratonia, kun eihän mun pää kestäisi sitä. :D

   En edes aktiivisina aikoina juossut joka päivä, aina pidin päivän vähintään väliä. Nyt lähinnä mietin, että miten näitä treenejä oikein jakaisin, kun salillekin pitää päästä enkä mitenkään ehdi/jaksa lenkkeillä ja treenata lihaskuntoa samana päivänä. Kai pitää vaan hyväksyä se tosiasia, että kaikkea ei ehdi tekemään ainakaan nykyisessä elämäntilanteessa. Onneksi syksyllä alkaa opiskelut. xD

   Ja siis joo, puolen vuoden taukoa suosittelen!

   Reply
   • Kissis April 19, 2015 20:41

    Niinno mä oon ollu salilla viimeks öööö syyskuussa? :P Et joo, ei ehdi, pysty, kykene. :D

    Reply
 2. Life Under April 23, 2015 18:20

  Yritän myös perustella avomiehelleni miksi minun pitäisi ostaa uudet lenkkarit, jotta sitä saisi itsensä raahattua lenkkipolulle.

  Reply
  • Niina April 23, 2015 19:10

   Uudet lenkkarit on kyllä hyvä peruste! Kyllähän nyt kivannäköiset vetimet motivoi myös liikkumaan. ;)

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *