Juuri nyt ärsyttää

Muistatteko, kun aiemmin keväällä kirjoitin siitä yhdestä vinkuraan menneestä päivästä, jonka sain pelkällä tahdonvoimalla käännettyä lopulta paremmaksi? Olen nykyään kohtuullisen etevä muuttamaan ajatustapojani myrkynvihreinäkin päivinä positiivisemmiksi. Välillä tulee kuitenkin hetkiä, jolloin sapettaa, vaikka kuinka yrittäisin ajatella vaahtokarkkeja, ihmeellisiä halo-ilmiöitä tai koiran suloisia viiksikarvoja.

Viime aikoina minua on ärsyttänyt muun muassa kassajonossa ohittelevat ihmiset ja tämä kylmä sää, joka tekee kaikenlaisesta kivasta kesäpukeutumisesta mahdotonta. Sunnuntaina olin tekemässä juttua eräästä kotiseuturisteilystä, joka kuljetti puolensadan ihmisen joukon katsomaan kalliomaalauksia. Luonnollisesti koko viiden tunnin reissun ajan satoi vettä ja laiva keinui niin paljon, että tulin merisairaaksi. Otti päähän, vaikka salongissa tuoksuvat dallaspullat harmistustani vähän lievensivätkin. Sokerisen parfyymin täyttämässä salongissa tuntui suorastaan hullunkuriselta, että ulkona käyskentelemiseen tarvitsi varusteeksi kevyttoppatakin, jonka viekkaana naisihmisenä olin muistanut ottaa matkaan mukaan. Alan vähitellen oppia.

Suuren suurta harmistusta on aiheuttanyt myös lähikaupan kassajonohierarkia, josta innostuin kirjoittamaan viime viikon lehteen pääkirjoituksen. Olen viimeisen kuukauden aikana nähnyt kaupassa asioidessani niin törkeitä ohituksia kassajonossa, että minun on tehnyt mieli muutaman kerran huitaista epäkohteliaita moukkia jollain kättä pidemmällä. Arvatkaa ilahduinko, kun kollegani kertoi muutama päivä lehden ilmestymisen jälkeen, kuinka hänen kauppareissullaan eräs kiilaamaan innostunut kyläjuoppo oli laitettu järjestykseen marketin kassatytön toimesta. En nyt tietenkään voi vannoa, että minun kirjoitukseni takia joku olisi innostunut avaamaan suunsa, mutta tietenkin toivon, että sanani olisivat antaneet vähän ajattelemisen aihetta.

Ehkä ehdin vielä tämän kesän aikana pitämään kyllästymiseen asti leopardipöksyjä ja höyhenenkevyitä kesätoppeja. Pukeudun niihin sitten viimeistään elokuun viimeisellä viikolla, mikäli matkasuunnitelmamme välimerellisiin maisemiin vain onnistuvat. Jospa siihen mennessä edes jokunen marketissa ohittelevista asiakkaista kokisi jonkinlaisen valaistumisen ja alkaisi käyttäytyä asiallisesti. Näitä asioita odotellessa.

8 Comments

 1. Kissis July 1, 2014 20:53

  Mä en yleensä ole se pahin säästä kitisijä, mulle on ihan fine, vaikka kesällä joskus sataakin. Mutta nyt on kyllä pakko tunnustaa, että oikeasti harmittaa nämä säät. Mun hyvin alkanut lenkkeilykin on saanut liian monena iltana jäädä sateen ja helvetillisen tuulen (yleensä näitä molempia samaan aikaan) takia! Ihan niin sissi en (vielä) ole, että vetäisin tuolla jossain myrskytuulessa sateen vihmoessa päin näköä. Ja jotenkin vaan tuntuu kamalalta. NYT ON JO HEINÄKUU. Kesäähän ei enää edes ole paljon jäljellä! Ja mitä on ollut, pari hassua hellepäivää? :( Ei vaan oo reilua.

  Kohta kyllä varaan ne Indonesian lennot. :D Perkele!

  Reply
  • Niina July 5, 2014 09:35

   En mäkään nykyään enää jaksa kauheasti ottaa paineita säästä, koska en voi sille oikein mitään. Tänä kesänä nuo ilmat ovat jurppineet lähinnä siksi, että mun työ sisältää melko paljon ulkona olemista ja sateessa valokuvaaminen on vähän ankeeta. Lenkillekään en ole viitsinyt lähteä, kun ilmat ovat olleet niin kurjia, vaikka sitäkin pitäisi harrastaa salilla käymisen lisäksi, aaaargh.

   Juuri mietin tässä pari päivää sitten, että kesä on oikeesti kohta jo ohi. :D Mutta ainakin nyt viikonlopulle ja ensi viikolle on luvattu hyvää ilmaa, että ehkä tämä loppukesä on sitten mukavampi. ;)

   Hih, me ollaan miehen kanssa selattu kanssa lentoja, tosin ihan Eurooppaan vaan. :D

   Reply
 2. Laapa July 1, 2014 21:44

  Hassua. En oo oikeestaan jaksanut ressata tota säätä. Vauvan kanssa kun ei tulis kuitenkaan lähdettyä rannalle, siitäköhän se johtuu? Hellepäivät on tänä kesänä ahdistanut enemmän (siis se nestetarve, jotain ihan järjetöntä!) kuin tää kylmyys. Onpa outoa käytöstä meikäläiseltä, mutta jotenkin tajusin tän asian vasta, kun luin sun tekstiä. Normaalisti olisin ihan käärmeissäni tuosta säästä, joten sympatiat sinne <3

  Reply
  • Niina July 5, 2014 09:40

   Mä en ole pahemmin edes haaveillut rannalla loikoilemisesta, koska nykyään ei tunnu olevan aikaa sellaselle. :D Jatkuva vesisade on pänninyt lähinnä siksi, kun kaikenlaisissa urheilukisoissa sun muissa kissanristiäisissä pyörin, joten olisihan se mukavampaa jos vähän paistaisi.

   Ja totta tietenkin sekin, ettei sellainen kova hellekään mukavaa ole. Vaikka mieluummin ottaisin helteen kuin vesisateen vastaan, jos saisin sääruhtinaaksi ryhtyä. ;)

   Reply
 3. kolibri July 2, 2014 09:53

  Tuo sää on kyllä harmittanut minuakin aikalailla, varsinkin kun nyt melkein koko kesälomani ajan on ollut nuo huonot kelit. Nyt sitten palaan huomenna töihin ja yllättäen loppuviikolle on luvattu parempia kelejä. Toisaalta on ollut kyllä ihana loma säästä huolimatta, enkä ole kuitenkaan antanut sen pilata lomaani. Silti olisihan se hienoa että kesälomalla edes yhtenä päivänä aurinko paistaisi…

  Reply
  • Niina July 5, 2014 09:43

   Voi vitsit, tosi huonoa tuuria kyllä. :/ Mutta onhan se loma kuitenkin aina loma, oli säät millaiset hyvänsä. Pääasia, että olet nauttinut. :)

   Reply
 4. Eeru July 5, 2014 08:28

  Voi hitsi, mä en kyllä ole niinkään törmännyt etuilijoihin kauppareissuilla mutta niihin niskaanhengittäjiin sitäkin enemmän. Suomalaiset kun yleensä pitää sitä “hajurakoa” toisiinsa ihan kiitettävästi niin kassajonossa se unohtuu täysin. Kerran (not my finest moment, but anyway…) jouduin sanomaan yhdelle mummulle että “Niin, voit maksaa minunkin ostokseni tai olla ystävällinen ja odottaa vuoroasi”. Kyseinen mummu oli siinä jo tervehtinyt kassahenkilöä ja tupannut itsensä siihen tiskin eteen, vaikka minä en ollut vielä edes saanut maksettua! Argh!

  Reply
  • Niina July 5, 2014 09:52

   Niskaanhengittäjät ovat varsin raivostuttavia myös, vaikka niihin on tullut ONNEKSI törmättyä harvemmin. Toivottavasti tämä sun tapauksessa esiintynyt mummeli otti opikseen. ;)

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *