Kevättä kohti

Olen varma, että aloitan vuoden ensimmäisen postauksen joka vuosi samalla tavalla. Toteamalla, että vuosi on vaihtunut aivan kuin se joltakin olisi jäänyt huomaamatta ja pohtimalla, mitä kaikkea tänä tulevana vuotena voisin elämälläni tehdä. Tekisi mieli sanoa, että nyt en toimikaan niin, mutta huomaan eteneväni kirjoituksessani kohti vääjäämätöntä.

Vuosi 2016. En tiedä, mitä siltä odottaisin. Tai no seikkailuja tietenkin, itsensä ylittämistä ja uusia haasteita. Ainakin viimeisiksi mainittuja on varmasti tiedossa jo senkin puolesta, että aloitin viime viikolla graduseminaarin, joka tarkoittaa taas yhtä askelta lähemmäs valmistumista. Työasiat ovat puolestaan aivan levällään ja viime ajat ovat olleet tästä syystä melko stressaavia. Tulevan kesän suunnitelmat ovat auki, mutta uskon, että kaikki järjestyy. Ainakin ennen niin on tupannut käymään, miksi ei nytkin?

17012016_1

Kesä on pyörinyt mielessäni lähinnä työhön liittyvien pohdintojen lomassa. Kevät taas, se on ollut ajatuksissani lumipyrystä, paukkuvasta pakkasesta ja valtavista kinoksista huolimatta. Eilen sähköpostiini kilahti H&M:n mainoskirje, joka toi tullessaan esimakua keväästä pehmeiden pastellisävyjen muodossa. Kevät tuntui hyvältä suussa, vaikka samaan aikaan niin kaukaiselta. Ikkunasta näkyvä jään ja lumen peittämä Näsijärvi ei tehnyt mielikuvasta yhtään sen todellisempaa. 

Innostuin kuitenkin ajatuksesta. Olisin nimittäin jo valmis luopumaan paksuista talvitakeista, korpuksi kuivuneesta ihosta ja tuosta lumestakin, vaikka maisemat ovat viime viikkoina muistuttaneet erehdyttävästi Disneyn Frozen-elokuvaa. Koska kevät ei ainakaan lämpömittarin perusteella näyttäisi aivan vielä kolkuttelevan oven takana, päätin aloittaa valmistelut sisätiloissa. Ensin tulivat tyynyt ja sitten tulppaanit.

Seuraavaksi kuljetan eteisen tonttutytön ja jouluisen kynttelikön (kröhöm) kellariin odottamaan ensi joulua. Tästä se lähtee. Kevät, olen valmis.

17012016_8

5 Comments

 1. Suvi55 January 24, 2016 13:55

  Ihanaa, että joku muukin fiilistelee jo kevättä! Itse en ole vielä saanut tulppaaneja ostettua kotiin asti pakkasten ja bussilla kulkemisien vuoksi, mutta nyt lauhempien ilmojen alettua niitä on pakko hankkia.

  Kevät, täältä tullaan! :)

  Reply
  • Niina January 24, 2016 17:07

   Pakkaset näyttäisivät (ainakin hetkeksi) hellittävän, eli nyt sitten vaan pikimmiten tulppaaneja ostamaan! ;)

   Reply
 2. H January 25, 2016 15:07

  Oletko siis palannut kokoaikatyöstä opiskelijaksi?

  Reply
  • Niina January 25, 2016 17:48

   Palasin opintojen pariin itse asiassa jo syksyllä. :) Toki teen opintojen ohessa töitä, mutta pääpaino on nyt koulujutuissa. Jos tässä vaikka tämän vuoden puolella saisi paperit ulos yliopistolta!

   Reply
 3. Suvi September 8, 2017 16:17

  Mitähän sinulle kuuluu? Pitkästä aikaa ajattelin poiketa katsomaan oletko mitään päivitellyt:) Olisi mukava kuulla oletko jo valmistunut, minne työllistynyt ja mitä muuten elämääsi kuuluu – toivottavasti kaikkea hyvää!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *