Lehtinen munajahdissa ja muut hassut kertomukset

Törmäsin eilen Tammerkosken rannassa kirjekuoreen. Se oli sidottu muutaman valkoisen tulppaanin ja värikkään pääsiäismunan kanssa sillankaiteeseen. Kuoressa luki ”Lehtinen munajahdissa”. Sulkuihin oli raapustettu ystävällinen pyyntö minun kaltaisiani uteliaita nuuskijoita varten: ”jos et ole Lehtinen, niin älä ota”. Viesti jäi roikkumaan paikalleen. Sen kaltaisia ei enää tullut saman lenkin aikana vastaan.

Mitään erityisiä suunnitelmia minulla ei pääsiäisen varalle ole. Ei munajahtia tai pashan valmistusta. Vietän pääsiäistä niin kuin mitä tahansa arkista viikonloppua. Yhtä poikkeusta lukuun ottamatta. Eilen söin melkein puoli paketillista mämmiä ja jatkan varmaan saman suunnitelman parissa vielä tänäänkin. Huomenna käyn ehkä testaamassa anopilta saatua sykemittaria Pyynikin lenkkimaastoissa ja huitaisen imurilla pölypallot pois mattojen alta. Sullon talvikengät- ja takit vintille odottamaan lumisempia maisemia. Ennen näiden asioiden toteutumista haluan kuitenkin vastata sekä Emmin että Minnan minulle antamiin kysymyksiin. Käyhän tämä kuulumisten vaihtaminen oikeastaan näinkin.

Emmin kysymykset:

1. Lempidrinkkini?

Cuba Libre. Rommin, cokiksen ja limetin yhdistelmä humallutti minut ainakin muutaman kerran häämatkallamme Dominikaanisessa tasavallassa.

2. Elokuvat, jotka koskettivat?

Olivier Nakachen ja Eric Toledanon Koskemattomat kosketti, pysäytti ja hätkähdytti. Samaten Michael Hanekenin Rakkaus. Molemmat aivan ihania elokuvia, jotka saivat minut hamuamaan vapisevin sormin nenäliinapakettia.

3. Suosikkivaatekauppani?

Useimmiten Zara, toisinaan Mango. Putiikkeja, joissa aina säännöllisin väliajoin joutuu pettymään kauniiden vaatteiden materiaalilappuihin, jotka eivät välttämättä tyydytä kaikkia kuluttajia. Kuten minua nyt esimerkiksi.

4. Hassut arkirutiinini tai tapani?

Jätän aamupuurosta aina osan koirallemme. Kerran lusikoin koko lautasellisen tyhjäksi ihan itsekseni ja koira katsoi minua aterian päätteeksi niin syyttävästi, että minulla oli paha mieli koko loppupäivän ajan.

5. Toiveammattini, jos saisin tehdä mitä vaan?

Kuukausi sitten haaveilin juustonmaistajan urasta. Tällä viikolla olen halunnut olla muun muassa maailmanmatkaaja. Vähän niin kuin Arman Alizad.

Minnan kysymykset:

1. Miten vietät pääsiäistä?

Mämmiä vaaleansinisestä lautasesta kauhoen ja sen jälkeistä ähkyä potien.

2. Lempiherkkusi?

Salmiakki. Mies tuhoaa makeispussista hedelmäkarkit ja minä salmiakit. Olisi kamalaa elää yhdessä ihmisen kanssa, jonka kanssa joutuisin tappelemaan mustista karamelleista.

3. Mitä tekisit ensimmäisenä jos voittaisit lotossa?

Riippuu siitä, kuinka suuresta potista olisi kyse. Mikäli kohdalleni osuisi vähän isompi summa, niin lähtisimme miehen kanssa luultavasti asuntokaupoille.

4. Mikä on parasta kesässä?

Varpaita kutittelevat neulaset, farkkushortsit ja valoisat yöt.

5. Entä mikä on paras sadepäivän aktiviteetti?

Sadepäivänä parasta on pötkötellä sohvalla hyvän romaanin kanssa. Kuulostella aina välillä pisaroiden tanssia ikkunaruuduilla, ja lohkaista käden ulottuvilla olevasta suklaalevystä palanen mielenkiintoista tarinaa tahdittamaan.

Haluaisin luovuttaa haasteen muutamalle uudelle blogituttavuudelle, eli Anni, Norppa, Ida, Maria ja Mona, olkaa hyvät. Kysymykseni teille ovat seuraavanlaiset:

1. Koukuttavin tv-sarja?
2. Tavara, joka on aina hukassa?
3. Rakkaimmat kengät kaapissasi?
4. Vaarallisin tilanne, johon olet joutunut?
5. Paikka, jonne haluaisit matkustaa takaisin?

8 Comments

 1. Maarit April 18, 2014 20:37

  Mukavaa pääsiäistä sinnekin. Edellisen postauksen kysymykseen vastauksena: Viettelen pääsiäistä Itä-Suomessa perheen kanssa. Tämä on parasta. :)

  Reply
  • Niina April 18, 2014 20:40

   Kuten myös sinne Itä-Suomeen! :)

   Reply
 2. lena / london and beyond April 18, 2014 21:55

  Haha, tuollaiset yllärit lenkkipolun varrella ovat aina niin yllättäviä (ja mun mielestä joskus epäilyttäviä) :D Itse löysin viimeksi kuoren jossa luki “löytäjä saa pitää”. Mä olen niin epäilevä että jätin sen siihen, varmaan siinä tietysti olisi joku 1000e ollut tai jotain mutta… minkäs teet. ;)

  Reply
  • Niina April 18, 2014 23:32

   Etkä!? :D Mä olisin heti uteliaana katsonut, että mitä se löytäjä saa pitää! Toisaalta tuollainen epäilevä asenne voi olla ihan turvallinen, eihän sitä koskaan voi tietää mitä tuommoisista kirjeistä päälle pöllähtää. ;) Mun on kyllä huomenna pakko käydä rannassa tsekkaamassa, että onko Lehtiselle osoitettu kirje löytänyt jonkun vastaanottajan. Hihi. :D

   Reply
 3. Minna April 19, 2014 09:48

  Hihi, voi ihana hau<3

  Reply
  • Niina April 19, 2014 11:34

   Kuvausassistenttini on aina valmis poseeraamaan kameralle. Vaikka tällä kertaan jouduin kyllä turvautumaan pienimuotoiseen lahjontaan. ;D

   Reply
 4. Anni April 21, 2014 11:22

  Niin suloinen koira!! <3 Ja kiitoksia kysymyksistä! Vastailen niihin tässä lähiaikoina :)

  Reply
  • Niina April 21, 2014 12:32

   Hih <3 Oleppa hyvä. Kiva nähdä, minkälaisia vastauksia sulta tulee. :)

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *