Leuanvetoja

Olen haaveillut jo pitkän aikaa siitä, että pystyisin ja jaksaisin vetää leukoja. Se on tavoite, jonka olen asettanut itselleni yli vuosi sitten. Vielä joskus saan tehtyä kymmenen leukaa, lupasin aikoinaan itselleni lannistumattomana. Viimeisen vuoden aikana en ole kuitenkaan päässyt harjoittelemaan leuanvetoa lainkaan, sillä Malesiassa salimme ei ollut uutuudenkiiltävyydestään huolimatta muutoin kovinkaan hyvin varusteltu. Ei ollut mitään, jossa olisin voinut roikkua, joten asia jäi sikseen.

Kuukausi sitten koitin huvikseni salilla leuanvetoa taas pitkästä aikaa enkä saanut puserrettua itseäni ylöspäin lainkaan. Olin hirvittävän pettynyt. Yritin pitää mielessäni sen tosiasian, ettei ylätaljan kiskominen ole suoraan verrannollinen leuanveto-ominaisuuksien kehittymisen kanssa, vaikka liikerata näissä kahdessa liikkeessä samanlainen onkin. Ja että meille naisille tämän raskaan liikkeen suorittaminen on hieman hankalampaa kuin miehille. Vähän tekosyiltähän nämä seikat tietenkin tuntuivat, mutta sillä hetkellä ne antoivat sen verran lohtua, etten aivan kokonaan heittänyt toivoani leukojen vetämisen suhteen. Ja hyvä niin.

Olen muutaman kuluneen viikon aikana tehnyt suhteellisen ahkerasti leukoja mieheni avustamana. Olen roikkunut tangossa, suostutellut lihaksiani nostamaan vartaloani ylöspäin ja ponnistanut välillä maasta vauhtia päästäkseni lähemmäs tavoitteitani. Olen ihaillut ja ollut vähän kateellinen muutamalle saman sukupuolen edustajalle, joiden olen nähnyt kykenevän sellaiseen liikkeeseen, johon minulla eivät voimat riitä. Sanonut miehelleni, että jos he pystyvät, niin kyllä minäkin pystyn.

Ja eilen sitten vedin ensimmäiseni. Ilman avunantoa, suorilta käsin. Sekä myötäotteella että neutraalilla otteella. Olen edelleen melko tohkeissani tästä asiasta ja tunnen itseni vähintäänkin jonkin sortin supernaiseksi, vaikka selkäni on tällä hetkellä niin jumissa, että joudun pitämään hieman ylimääräistä taukoa treenaamisesta.

Luultavasti kymmeneen leukaan on kuitenkin vielä jonkun verran matkaa. Tällä hetkellä tuo matka ei kuitenkaan tunnu enää mahdottomalta.

Sujuuko leuanvedot? Onko teillä jotain tavoitteita, jotka kannustavat teitä treenaamaan?

37 Comments

 1. annieveliina May 12, 2014 18:39

  Jumalauta mikä kroppa!! <3__<3 Upea! Ja onnea leuasta!! Mulla kans ois haave saada niitä joskus, mutta ääh en jaksa oikeen ees alkaa reenaan ku turhauttaa jo valmiiksi :D

  Reply
  • Niina May 12, 2014 19:51

   No voi kiitokset. :’) <3 Haha, tiedän tunteen! Mä en ole valitettavasti ihan sieltä pitkäjännitteisimmästä päästä, joten turhaudun melko nopeasti siihen, jos kehitystä ei tapahdu. Tai oikeastaan turhaudun ennen kuin ehdin edes aloittaa. ;D

   Mutta nyt hei vaan treenaamaan! Aika paljon leuanvedossa on kysymys tekniikastakin ja sen ymmärtämiseen on kulunut multa melko runsaasti tunteja. ;)

   Reply
 2. Eeru May 12, 2014 19:05

  Hienoja kuvia, tuli tosi sporttinen fiilis! Ja onnittelut tavoitteen saavuttamisesta, tuolla menolla menee se kymmenen leukaa hyvin pian.

  Joskus paljon nuorempana mulla oli tavoitteena yhden käden punnerruksen tekeminen (sellaisen mitä kilpa-aerobicaajat tekee niiiiin helpon näköisesti…) mutta ei siitä mitään tullut. Tosin tavalliset punnerrukset, jopa ne miesten meni kyllä ihan helposti – silloin.

  Nyt jos pitäisi jokin urheilullinen tavoite asettaa niin tahtoisin kovasti hallita kroppaani niin että pysyisin pidempään kuin muutaman sekunnin sellaisessa jooga asennossa (bakasana?) jossa ollaan käsien varassa. Pitäisi varmaan joogata enemmän…

  Reply
  • Niina May 12, 2014 21:33

   Kiva kuulla, kiitos! Niinkö luulet? Kääk, toivotaan, että kehitys jatkuu nousujohteisena ja jossain vaiheessa ne kymmenen leukaa sitten vihdoin menisivät. :D

   Huh, yhdellä kädellä punnertamisesta olen minäkin joskus haaveillut, mutta haaveiluksi se on sitten jäänytkin. Aivan liian raskasta. Hiljattain juuri puhuttiin erään ystäväni kanssa miesten punnerrusten tekemisestä ja täytyy kyllä myöntää, että en edes tiedä saanko itse sellaisia yhtäkään kappaletta. Täytynee varmaan ihan mielenkiinnosta koittaa. ;)

   Enpä ole koskaan kokeillutkaan joogaa, joten jouduin käymään googlettamassa minkälaisesta asennosta oikein on kyse. Näytti varsin mielenkiintoiselta (ja siltä, että ei ole ihan helposta hommasta kyse)!

   Reply
 3. Mona May 12, 2014 19:06

  Niiiiiin mahtavaa!! Hyvä Niina!! :)
  Ihanat kuvat <3 <3 :) Ja hyvä pylly;)

  Reply
  • Niina May 12, 2014 21:36

   Hihi, kiitos murunen <3 Ajattelin kyllä melkein heti sen yhden leuan saatuani, että “pakko kertoa Monalle tästä”. :D Kenties mitään salaliittoa ei sitten olekaan, heheh. ;)

   Reply
  • Mona May 14, 2014 18:19

   Kyl mä oon vielä sen salaliiton kannalla ;D Ehkäpä tuun jossain vaiheessa perästä ja luovutan teoriat muille;) Raportoin sulle ensimmäisenä :D Harjoitukset jatkukoon;)

   Reply
 4. betseda May 12, 2014 20:34

  Hyvä postaus ja erityisen hyvä pylly ;)

  Reply
  • Niina May 12, 2014 21:38

   Haha, mainiota! Mukava kuulla, kiitokset. ;)

   Reply
 5. Maarit May 12, 2014 20:43

  Mua harmittaa kovasti, että etelään muuton jälkeen on kuntosaliharrastus jäänyt kokonaan. Oikeastaan ajan puutteeseen. Lenkkeilen kyllä ja oma heppa vaatii myös liikuntaa minun avustamana. Minun ongelmani on vähän turhankin sorja vartalo, mutta treenaamalla pystyisin pitämään vähän paremmin lihaa yllä. Leuanvedot ovat olleet minulle aina melko helppoja, en tiedä miksi. Viimeksi pääsiäisenä porukoiden tangolla punnersin ja kuusi sain muistaakseni pinnisteltyä. Meillä kaikilla on vähän eri vahvuudet, jos leuanvedot on sinulle vaikeita, niin jossain muussa varmasti taas loistat! Ja harjoittelulla pääsee kyllä halutessaan vaikka mihin. Tsemppiä treeneihin!

  Reply
  • Niina May 12, 2014 21:44

   Liikunta on kyllä varmasti monilla se, mistä nipistetään jos aika on muuten kortilla. Valitettavasti näin se on minullakin. Vähän pelottaa, että miten tässä työtahdin kiristyessä löydän aikaa salilla käymiseen tähän nykyiseen tahtiin, kun sinne kuitenkin joutuu erikseen lähtemään. Lenkkeily on siinä mielessä jotenkin helpompi harrastus.

   Ja vau! Oot ihan mieletön! <3

   Reply
 6. Kissis May 13, 2014 08:06

  No sujuuhan ne, joskus. Joka lauantai käyn “leuanvetotunnilla”, jossa näitä tehdään puolisen tuntia (sen jälkeen kaikkea muuta mukavaa). Siis tietenkään en putkeen näitä vedä ja lopussa menee jo tooosi negatiivisiksi. Mutta onhan sitä kehitystä tullut. :)

  Kannattaa tutustua erilaisiin harjoitteisiin, miten selkää saa “leuanvetokuntoon”. Selkää siis kannattaa vahvistaa muillakin harjoituksilla kuin väkisin leukoja vetämällä! Helpottaa huomattavasti ja sit ne leuat sujuvat kuin itsestään. :)

  Reply
  • Niina May 13, 2014 09:03

   Leuanvetotunnit kuulostaa mahtavalta, mäkin haluun! :D Todella pitkään luulin, että esimerkiksi ylätaljan kiskominen vastaisi leuanvetoa, mutta jossain vaiheessa tätä vuotta sitten kuulin, ettei näin olekaan. Ihmettelinkin, että miten on mahdollista, etten jaksa vetää leukoja, kun melkein oman painoni verran pystyn kuitenkin ylätaljassa tekemään. Mutta ei nämä kaksi liikettä menekään ihan yksi yhteen. No, ei stressiä. Kyllä niitä jossain vaiheessa menee varmasti useampi putkeen. ;)

   Reply
  • Kissis May 13, 2014 14:07

   Juu ei mene ei. Yllättävätkin harjoitukset vahvistavat selkää oikealla tavalla, joten asiaan kannattaa perehtyä! :) “Mun” salilla ei esim. tehdä kuminauhoilla noita harjoituksia ollenkaan, mitä taas entisellä salilla tehtiin…vaan nyt pyritään just tekemään jotain järkevämpää semmosen “leuka-wanna-be:n” sijaan. :P

   Mutta se on tosiaan hassua, kun se eka leuka sieltä lopulta tulee, ihan kuin itsestään. :)

   Reply
  • Niina May 13, 2014 14:16

   Heitin eilen miehelle puoliksi tosissani, että ostetaan tänne mökille tanko ja kiinnitetään sen kahden puun väliin. Voin sitten matkalla ulkohuusiin käydä aina riuhtomassa siinä. :’D

   Reply
 7. Satu May 13, 2014 08:25

  Go Girl! Kova likka! :) Mulla kans tavoitteena leuanveto.. eikä onnistu vieläkään. Pitäis ehkä reenatakin. Toivon vain, että lihakset kasvaisi vain hetkessä. Hihi.

  Ja niistä tavoitteista, leuanveto on yksi..tosin se on vielä vaiheessa. Mutta noh, maraton on pian! Ehkä sekin ihan “kova likka”-meriitti ;)

  Reply
  • Niina May 13, 2014 09:08

   Maraton on todellakin “kova likka” -meriitti! Olet kyllä ehdottomasti yksi mun idoleista <3 Meinasin tähän postaukseen vielä lisätä, että mullahan yksi tavoite on sitten se maraton, kuten tiedätkin. Pitäisi sitäkin varten käydä kuluttamassa tossuja lenkkipolulla nykyistä useammin. ;)

   Reply
  • Kissis May 13, 2014 14:39

   Mä oon halunnu kotiini tota tankoa jo pidemmän aikaa! Mieskin, mutta pitäis saada vielä aikaseks. :D

   Reply
  • Kissis May 13, 2014 14:39

   Eiku nyt meni kommentti ihan väärään paikkaan! :D

   Reply
  • Niina May 13, 2014 14:57

   Haha. :’D

   Reply
 8. Sari / Sarpukka.com May 13, 2014 09:16

  Leuanvetotavoitteilla mennään täälläkin. Tosin oma tavoitteeni sisältää vielä lisäpainot, eli kesäkuussa 2015 tavoitteena vetää edes yksi lisäpainoleuka. Ja mielellään isompi kiekko, kun 1,25kg vyössä :)

  Omalla kohdalla negatiiviset leuanvedot ovat olleet avain leuanveto-onneen ja niitä voi tehdä, vaikkei olisi treenikaveria mukana. Jostain syystä kuminauhakeventeisten kanssa en ole saanut yhteistyötä kulkemaan haluamallani tavalla. Nyt saan 4-6 leukaa, riippuen päivästä, kuun asennosta ja muurahaisten marssisuunnasta.

  Reply
  • Niina May 13, 2014 11:18

   Hui, leuat lisäpainon kanssa ovat kyllä kova tavoite, hatunnosto sille! Katsotaan päästäänkö täälläkin joskus hamassa tulevaisuudessa vetämään leukoja lisäpainoilla. Ei varmaan ihan heti ole tapahtumassa. ;)

   Negatiivisia leuanvetoja olen hieman harjoitellutkin, mutta nyt ajattelin käyttää niihin vielä nykyistä enemmän aikaa. Ei tarvitse aina miestä vaivata kesken treenien. ;) Kuminauhalla en sitten olekaan kokeillut, vaikka erinäisiä ohjeita olen sen kanssa toimimisesta katsellut ja lukenut.

   Ja vau, huippua, että saat noin monta! Tsemppiä treeneihin. Toivottavasti pääset tavoitteisiisi. :)

   Reply
  • Kissis May 13, 2014 14:09

   Hahah, “muurahaisten marssisuunnasta” :D

   Negatiiviset leuat on hyvä, mutta niitäkin on eri tapoja! Kuminauhat tosiaan…noh, niistä voi olla montaa eri mieltä. :)

   Reply
  • Niina May 13, 2014 14:13

   Muurahaisten marssisuunta oli hyvin ilmaistu.

   Mutta mitä tulee kuminauhoihin, niin sen kanssa vetkuttelu näyttää jotenkin hankalalta. Ei varmaan ole, mutta näyttää siltä. :D

   Reply
  • Kissis May 13, 2014 14:40

   No mä en oikeen suoraan sanottuna tiedä mikä siinä on, että sitä ei välttämättä suositella…ehkä se ei jotenkin kehitä kuitenkaan niin hyvin? Ja kumppareita tarvii useemman, koska pitäähän siinä olla riittävästi kuitenkin haastetta. Mut ilmeisesti muut harjoitukset vahvistaa paremmin kun kumpparin kautta pyristely.

   Reply
  • Kissis May 13, 2014 14:41

   Mut joo. Sama täällä. Välillä menee kivasti, sit taas joskus (usein) se marssisuunta on ihan väärä. :(

   Reply
  • Niina May 13, 2014 20:30

   No mutta hyvä, että edes välillä menee hyvin! Jotain positiivista hei. ;)

   Reply
 9. Minna May 13, 2014 13:58

  ihana<3 Mulla sama tavoite ! :)
  Ihan meidän ulko-ovella on tangot, ennen raskautta aina ohi kävellessäni kävin vähintään roikkumassa tangossa ja lopulta (sätkien) onnistuin saada jo KOLME leukaa. Sitten tuli masun kasvattelun vuoro, nyt pitää aloittaa alusta perhana :D Mutta kyllä se kerran jo luonnistui niin varmasti vielä uudelleenkin, ainoo vaan että pitää tuota keskivartaloa tukea ja reenata varmaan vielä paljon, puristus- ja vetovoima voi äkkiä riittääkin, mutta kun se leuanveto on vähän koko kropan touhua :D

  Reply
  • Niina May 13, 2014 14:20

   Jotenkin mielikuva leuanvedosta “sätkien” oli omiaan herättämään pientä hekotusta täällä päässä. Anteeksi vain. xD Varmasti onnistunee leuat vielä, kun olet aiemmin saanut jo tuonkin verran. Kade. ;)

   Reply
  • Minna May 13, 2014 14:44

   Hei mun mies kuvas sen videolle ja se kyllä oli aika hekotuksen arvoinen suoritus :D

   Reply
  • Niina May 13, 2014 14:53

   Haha, voi kiva. :D Sähän voisit julkaista sen blogissa! :P

   Reply
 10. Ansku May 13, 2014 17:32

  No joo, neljä menee. Harmittaa kun helmikuussa meni viisi, ja sitten tuli salitauko, laiskuus ja edelleen jatkuva herkkuhimo :D

  Reply
  • Niina May 13, 2014 20:29

   No mutta neljähän on jo mahtavasti! Köh, no jaa, minun herkkuhimoni on kanssa kyllä sitä luokkaa, että saa nähdä koituuko se vielä leuanvetojen kohtaloksi. :P

   Reply
 11. Camilla May 15, 2014 08:46

  Nyt on pakko kehua, että mahtava peppu! ;) Näkyy selkeästi työn tulos, ja olisin enemmän, kuin onnellinen jos oma takalistoni näyttäisi noin hyvältä. hehe..

  Epäilen, että en saa leukoja vedettyä yhtäkään näillä narukäsillä.. En ainakaan heilumatta ja huojumatta! Pitäisi oppia se crossfitistä tuttu heilautustyyli.. Teininä vedin seitsemän, mutta en kyllä painanutkaan mitään silloin. :D Jäänyt vain mieleeni, kun voitin luokan pojatkin sillä tuloksella.

  Reply
  • Niina May 15, 2014 10:02

   Kiitokset. :) On sitä tullut kyllä kyykättyäkin, että kai siitä sitten jotain muotoa on tuonne takapuoleen on tarttunut. Ainakin siitä päätellen, että housut eivät mahdu enää jalkaan.

   Mä en ole saanut leukoja edes lapsena tai teininä, vaikka olin pieni kuin mikä. :D Sussa taasen on ollut selkeästi ainesta jo silloin. ;)

   Reply
 12. Emmi May 30, 2014 11:22

  Kommentoin nyt joka postaukseen, kun on vihdoin aikaa taas lukea blogeja :D Mutta leuanveto on niin mun lemppari ja inhokki! Muistan sen fiiliksen, kun ekan leuan sain ihan “vahingossa”, kun olin käynyt jonkin aikaa salilla. Yleensä se yksi menee, mutta useammat toistot ovat työn takana… Tavoitteena on ollut pitkään viisi leukaa, mutta siihenkin on vielä matkaa. Nyt on tullut niin paljon lisää painoa, että sekin hidastaa kehitystä :D Kyllä ne siitä vielä, harjoitusta vaan ;)

  Reply
  • Niina June 1, 2014 08:31

   Hihi. :D Onhan se kyllä helkkarin raskas liike, hieman kateellisena ja ylpeänä aina katsellen naisia, jotka vetelevät leukoja salilla. Vielä mäkin saan enemmän kuin sen yhden. ;)

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *