Näitä asioita et vielä tiedä minusta

Nämä ovat taas niitä päiviä, kun kurkussa tuntuu kasvavan jokin kaktuskasvin tapainen ja nenäliinapaketit hupenevat kiihtyvää vauhtia jatkuvasta niistämisestä. Näinä päivinä olen kuitenkin loputtoman kiitollinen siitä, että joku ihana kanssabloggaaja keksii sängynpohjalla makaavalle raadolle jotain pätevää tekemistä. Koska pelkkä ylös nouseminen tuntuu äärimmäisen vaivalloiselta eikä luonnollisesti valokuvaaminenkaan onnistu, tartuin suurella mielenkiinnolla Miauslife-blogin heittämään haasteeseen. Sen tarkoituksena on kertoa yksitoista faktaa minusta ja vastata haasteen antajan esittämiin kysymyksiin. Lopuksi haaste tulee luovuttaa eteenpäin, yllätys, yllätys, yhdelletoista bloggaajalle.

Aloitetaan ensin niistä faktoista:

1. Kyttään lehtiä lukiessani kirjoitusvirheitä ja muuta oikeakielisyyttä. Yleensä kiljahdan riemastuneena, jos löydän tekstistä jotain kapulakielisyyttä. Toivon, että kukaan ei tee samaa minun tekstieni parissa.

2. Haaveilen ruokatoimittajan urasta. En kuitenkaan ole kovinkaan hyvä kokki, mutta sitäkin kiinnostuneempi syömisestä. Ja ruoasta ylipäätänsä.

3. Olen huono päässälaskussa. Ala-asteen matematiikan päässälaskutesteissä huijasin lähes aina ja laskin kaikki tehtävät ruutupaperin kulmassa. Siitä huolimatta tulokset olivat yleensä osastoa 2/6.

4. En koskaan juo kahvikuppia kokonaan tyhjäksi, vaan jätän pohjalle pienen tilkan mokkaa. Asiasta ärsyyntynyt mieheni alkoi jossain vaiheessa elämää annostella minulle vain puolimukillista kahvia. Tilkka kuitenkin oli ja pysyi riippumatta alkuperäisestä kahvin määrästä. Sittemmin hän luovutti asian suhteen.

5. Inhoan likaisia sukkia. Pirttihirmustun välittömästi, jos bongaan makuuhuoneen lattialta yksinäisen haisusukan. Tästä syystä niitä ei kovinkaan usein loju muualla kuin pyykkikorissa.

6. Edelliseen kohtaan liittyen; kimmastun melko helposti.

7. Olen suorapuheinen ja saatan sanoa aika kipakasti takaisin, jos joku tulee hyppimään nenilleni.

8. Olen ollut leikkauspöydällä kaksi kertaa elämäni aikana. Desinfiointiaineen haju ja nuo sairaaloiden loputtomat valkoiset käytävät ahdistavat minua vielä tänäkin päivänä.

9. Pelkään haita. Kun olin mieheni kanssa snorklaamassa Indonesiassa ja Vietnamissa, vetäisin ainakin kahdesti snorkkelini täyteen vettä, kun näin jossain kauempana hieman suuremman kalan. Tai oikeastaan pelkät varjot saivat minut varmistumaan siitä, että tappajahai vaanii minua syvyyksissä.

10. Pelkään myös hyökyaaltoja. Thaimaassa olin suorastaan järkälemäisen paniikin vallassa, kun laskuveden takia meri oli vetäytynyt noin kilometrin päähän rannasta.

11. Minulla on kaksi persoonaa. Normaalisti olen uusien ihmisten suhteen varautunut ja nautin esimerkiksi juhlissa kakkupalani mielellään ihan omassa seurassani. Töissä tämä hieman syrjäänvetäytyvä puoleni sammuu välittömästi. Juttukeikalla en koskaan mieti, uskaltaisinko mennä juttelemaan jollekin vieraalle taholle.


Minulle esitetyt kysymykset:

1. Kuuluuko farkkuhaalarit kevätvaatekokoelmiisi?

Ei ainakaan näillä näkymin.

2. Tämänhetkinen lempimeikkisi perusteluineen?

Kaiken meikkaamisen perustana toimii Bare Mineralsin Original Foundation, jolla saa kauniin meikkipohjan niin arkeen kuin juhlaan. Ylipäätänsä olen luonnollisen meikin suuri ystävä. Kuulas pohja ja huolitellut kulmakarvat riittävät mainiosti perusarjessa.

3. Tykkäätkö hikiurheilusta?

Rakastan. Treenissä on jotain vikaa, jos hiki ei nouse kunnolla pintaan.

4) Katsotko televisiosta paljon tositv-ohjelmia? Jos katsot, niin mikä on lempparisi?

Jonkin verran. Eniten tykkään kaikenlaisista kokkausohjelmista kuten Arvostele mun illallinen. Etenkin formaatin ruotsinkielinen versio on suuresti mieleeni. Myöhäisillan tarjonnasta olen viime aikoina silmäillyt Sinkkulaivaa. Tarkemmin sanottuna taidan katsoa pääasiassa nykyään tositv:tä.

5) Suosikkihahmo Putouksessa?

Olen joskus aikoinaan yrittänyt katsoa Putousta. Siinä vaiheessa kun huomasin vääntelehtiväni enemmänkin vaivaantuneena sohvalla kuin ulvovani naurusta, päätin luovuttaa kyseisen ohjelman suhteen.

6) Pinnallinen vai syvällinen?

Ylianalysoivana pohdiskelijana vastaan syvällinen.

7) Lempisanontasi?

Jokin niinkin banaali kuin ”kaikki kyllä järjestyy jotenkin. Itsesi tai jonkun toisen toimesta”.

8) Korkeat korot vai lättäpohjat?

Vaikka 170 cm varteni ei vastustelekaan korkokenkien tuomaa lisäpituutta, suosin yleensä lättäpohjia. Pienempi todennäköisyys taittaa nilkkansa tai kaatua nenälleen Hämeenkadulla.

9) Mitkä kolme tavaraa ottaisit mukaan (sille kuuluisalle) autiolle saarelle?

Kynän, kirjoituspaperia ja Leathermanin.

10) Jos joutuisit valitsemaan ammattisi uudelleen, mikä se olisi/mikä on unelma-ammattisi?

Lääkäri. Olettaen, että oppisin yhtäkkiä laskemaan ja ymmärtämään paremmin fysiikan lakeja.

11) Suosikkiblogisi? Miksi juuri se?

Kissaämmän blogi on pettämätön suosikkini. Blogi, jota lukiessa huomaan hymähteleväni osuville sanavalinnoille ja nyökytteleväni päätäni samanmielisyyden merkiksi.

Haastan seuraavat bloggaajat Ansku, Lili, Jonna, Kissaämmä, Laapa, Satu, Anne, Viivi, Christina, Ragdoll ja Senja vastaamaan alle kirjattuihin kysymyksiin.

1. Milloin ja mille olet nauranut viimeksi?

2. Maistuvatko sinulle paremmin sipsit vai karkit?

3. Minkälaisia paheita sinulla on?

4. Kuvaile, mitä asuntosi suurimmasta ikkunasta näkyy?

5. Mikä on hulluinta, mitä olet koskaan tehnyt?

6. Elätkö mielestäsi terveellisesti?

7. Milloin kävit viimeksi vaa’alla?

8. Minkä blogin äärellä, olet viimeksi nauranut, itkenyt tai tullut hyvälle tuulelle?

9. Kuka on mielestäsi Suomen turhin julkkis?

10. Kamalin ruoka, jota olet koskaan maistanut?

11. Uskoisitko tulevasi toimeen kuukauden ilman puhelinta?

18 Comments

 1. Kissis February 11, 2014 20:01

  Hahah, kuten jo kommenttiisi vastasin, olen odottanut tätä haastetta uudelleen kohdalleni osuvaksi! :D Kerran tän jo tehnyt, mutta kyllä varmasti löytyy vielä! Menee hetki ehkä miettiessä, mutta tulossa on!

  Ja kiitos vaan vastauksesta 11.! :D Huomasin muuten montakin samista näissä sun kohdissa, mm. kirjoitusvirheiden kyttääminen ja päässälasku! :D Multahan jäi ala-asteella opettelematta suurin osa kertotaulusta, enkä koskaan sitä ole oppinut, ihan hävettää! Ja toi kirjoitusvirheet, mä usein etenkin akkainlehtiä kotona lukiessani hihkun miehelleni ääneen, jos löydän jonkun tosi pahan virheen joltain sivulta. :D Blogeissa en niin välitä (omassakaan), mutta virhe painetussa sanasa, aijjaijjai, se on paha.

  Reply
  • Kissis February 11, 2014 20:02

   Ja tuli tietenkin kirjoitusvirhe tuohon, hah!

   Reply
  • Niina February 11, 2014 20:24

   Aivan mahtavaa, odotan jo! :D

   Siis mähän olen näin aikuisena yrittänyt opetella laskemaan päässä, mutta ei sitä jotenkin enää opi samalla tavalla. :D Olin ihan oikeasti shokissa, kun mies kertoi joskus vuosi sitten, että päässä laskeminen tapahtuu jonkun tietyn kaavan mukaan. Siis mitä! Tätä(kään) ei opetettu mulle alakoulussa. Luonnollisesti matematiikkaan liittyy loogista päättelyä, mutta olisihan se ollut kiva, että joku olisi kertonut vähän tarkemmin, miten niitä lukuja pitäisi käsitellä!

   Reply
  • Kissis February 11, 2014 20:42

   Hahaha! Mä olen ollut tosi surkea matematiikassa aina, en edes kirjoittanut sitä lukiossa (lainkaan), huh…

   Reply
  • Niina February 11, 2014 21:02

   Voitko kuvitella, että tällainen täysin laskutaidoton ihminen on kärvistellyt lukiossa pitkän matikan tunneilla! Kolmannen kurssin jälkeen en enää jaksanut sitä, että piti käydä jokaisen kokeen jälkeen uusinnassa. :D

   Ja yo-kirjoituksissa räpelsin tosiaan ruotsin matematiikan sijaan. Eheh.

   Reply
  • Kissis February 11, 2014 21:04

   Mulla oli ongelmia lyhyenkin kanssa. Sain sen maximimäärän nelosia (eli HYLÄTTYJÄ), loput piti vetää jotenkin läpi. :D Nään vieläkin unia, että matikan takia en koskaan saanut lakkia, kun en päässyt niistä kursseista läpi.

   Reply
 2. Minna February 11, 2014 20:05

  Olipas kivaa luettavaa :) Muakin jo sairaalan haju alkaa huimata… mielenkiinnolla odottelen siis synnärille lähtöä.. mahdanko pökrätä heti ensimetreillä ;) …tuskin, mutta ajatus huvittaa :D
  (jaksan ihme kyllä silti repiä aiheesta huumoria vaikka kokemukseni sairaaloista on aika kehnoja)

  Reply
  • Niina February 11, 2014 20:29

   Mukava kuulla! :)

   Elät kyllä mielenkiintoisia aikoja huh! :D Saako tiedustella milloin se the hetki oikein on? :)

   Reply
  • Minna February 11, 2014 20:42

   No sanotaanko että laskettu aika on alle kuukauden päässä :D

   Reply
  • Niina February 11, 2014 20:55

   Oooh, eli siis ihan kohta! :D

   Reply
 3. lena / london and beyond February 11, 2014 20:52

  Tosi mielenkiintoinen postaus :) Mulla on sama ongelma että aina koen tyytyväisyyttä kun bongaan kirjoitusvirheen / epäloogisuuden. Oma suomenkielenihän on sillä tasolla että tällaista ei pitäisi edes paljastaa tekevänsä, mutta joukon jatkeeksi. :D

  Reply
 4. lili February 11, 2014 23:38

  Haha mahtavia juttuja ja kysymyksiä! Kiitos haasteesta :) Ja kivaa että olet palannut langoille, toivottavasti törmätään vaikka joskus koululla!!

  Reply
  • Niina February 12, 2014 00:07

   Kiitokset! Ja eipä mitään, toivottavasti ehdit ja jaksat toteutella. ;)

   Pitäisi kuule sopia joskus ihan lounastreffit kun samoilla kulmilla kuitenkin liikutaan! :)

   Reply
  • lili February 17, 2014 22:13

   No todellakin! Laitellaan vaikka viestiä milloin pyöritään samaan aikaan koululla. Mulla on nyt ennen perioditaukoa aika kiirus, mutta vaikka sen jälkeen sitten! :)

   Reply
  • Niina February 17, 2014 22:23

   Sopii mainiosti! :)

   Reply
 5. Laapa February 12, 2014 14:31

  Kiitos haasteesta :) minua niin laiskottaakin bloggaaminen at the moment niin tällainen tulee tarpeeseen!;)

  Reply
  • Niina February 12, 2014 16:51

   Oleppa hyvä! :) Heh, eli sitten vain uutta postausta väsäilemään. ;)

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *