Pari lentolippua Ateenaan

Olen muuttunut näin vanhemmiten vähän kummalliseksi. Vielä joitakin vuosia sitten pidin ulkomaanmatkan yhtenä tärkeimpänä tavoitteena sitä, että pääsen lötköttämään auringon alle paahtamaan nahkaani. Matkalta palaaminen ilman rusketusrajoja oli jonkinlainen epäonnistuneen reissun symboli. Nyt haluan käyttää aikani joihinkin aivan muihin aktiviteetteihin kuin auringonpalvontaan.

Kenties sain altaalla löhöilystä tarpeekseni opiskelijavaihdon aikana. Vaikka rakastan merta, en yksinkertaisesti voisi kuvitella mitään pitkästyttävämpää kuin viettää viikon päivät pelkästään hiekkarannalla. Jännittävää, miten ajatukset aina vain muuttavat suuntaansa yllättäen ja ilmoittamatta. Miten sitä yhtäkkiä huomaa kääntävänsä takkinsa, vaikka on vähintään puolet elämästään esiintynyt eräänlaisena rantalomien puolestapuhujana. Kenties olen ristiriitainen ihminen. Niin. Sellainen minä taidan olla.

Kaikista mieluisimmat kohteet ovat loppujen lopuksi sijainneet urbaanissa kaupunkimiljöössä. Vietnamin Saigoniin rakastuin, samaten Kambodžan Siem Reapiin. Siem Reapissa tosin taisin yhtenä hirvittävän kuumana päivänä sanoa miehelleni, että en tajua, miksi pitää kiertää monta päivää katsomassa jotain muinaisia kivikasoja. Viittasin tällä kommentilla siis kuvissa esiintyvien Angkorin temppelialueen maailmanihmeisiin, jotka loppujen lopuksi saivat jopa tämän epäkypsien ajatelmien möläyttelijän hiljaiseksi.

En kuitenkaan vieläkään myönnä olevani suuri kaupunkilomien ystävä. Sen takia tuntuu erittäin sopivalta, että lähdemme elokuun viimeisellä viikolla mieheni kanssa Ateenaan. Kuala Lumpurissa asutun vuoden jälkeen tuntuu oikeastaan melko kotoisalta päästä takaisin haistelemaan hieman toisenlaisen miljoonakaupungin hälinää. Odotan tulevalta lomalta kreikkalaisen keittiön kulinaarisia elämyksiä, mieltä kiehtovia kivikasoja ja kotoisan kaaoottista liikennekulttuuria.

Mikäli teillä on jotain ajatuksia Ateenan hotelleista tai paikasta muutoin, niin kuulisin niistä mielelläni.

9 Comments

 1. Maarit July 30, 2014 07:39

  Ateenaan en osaa antaa vinkkejä, mutta muuten ajatukset matkailusta rullaa samaa rataa. Reilun kuukauden päästä lähdetään Jenkkeihin kiertämään ja sitä odotan malttamattomana. Takana ovat haaveet löhölomista rannalla. Jopa siinä määrin, että unelmien häämatkakohde Malediivit ei enää tunnukkaan niin unelmalta. Noh jos sinne naimisiin joskus päästään, niin voi olla, että haaveena onkin ihan joku muu paikka…

  Reply
  • Niina July 30, 2014 22:25

   Otathan sitten paljon kuvia reissusta? :) Jenkkeihin lähdöstä ollaan mekin (tai lähinnä mies ehkä) haaveiltu, ehkä joskus ensi vuonna pohditaan sitä sitten tarkemmin.

   Nykyään tuntuu siltä, että kaipaan lomalta jotain muutakin kuin sitä auringossa makoilua. En jotenkin halua kuluttaa aikaa siihen, kun voi tehdä kaikkea muuta kivaa.

   Reply
  • Maarit August 1, 2014 07:03

   Juu, koitetaan muutama kuva napata! :)

   Reply
 2. memmi July 30, 2014 15:06

  Vähän samoilla linjoilla ollaan täälläkin matkustelun suhteen, rantalomat ei juurikaan kiinnosta. Tosin, jostain syystä en kyllä muista ikinä halunneeni rantalomalle ;o Mua kiehtoo paljon enemmän kaupungit, joissain määrin niiden historia, ruoka, ihmiset… Löhöily lomalla tylsistyisin varmaan kuoliaaksi, päivää pidempää sitä ei jaksa :D Vinkkejä Ateenaan mulla ei valitettavasti kyllä oo antaa, mun kokemukset ulkomaista kun rajottaa Lontooseen ja Västeråsiin, haha :D

  Reply
  • Niina July 30, 2014 22:28

   Pienissä määrin löhöily on tietty ihan tervetullutta. Mutta voi kauhea, kun mietin meidänkin viimeisimpiä reissuja, niin olen jaksanut kölliä siellä rannalla ihan maksimissaan kaksi tuntia. Sen jälkeen olen halunnut lähteä kiertelemään ja noh, ylipäätänsä tekemään jotain muuta kuin sitä löhöilyä. ;)

   Hih, okei. :D Kenties tässä vuosien varrella niitä matkailukokemuksia ehtii vielä kertyä. ;)

   Reply
 3. inka July 31, 2014 10:22

  Wuhuu täälläkin Tamperelainen bloggaaja! Muitten samapaikkakuntasten blogeja on kyl niin kiva lueskella. Ihana blogi, jäin seuraan<3

  http://inka-allornothing.blogspot.fi/

  Reply
  • Niina July 31, 2014 22:05

   Hei onpas hauskaa, että kävit kommentoimassa. :) Täytyy tulla kurkkimaan minkälaista blogia sulta löytyy. :P

   Reply
 4. Satu July 31, 2014 17:35

  Joo mä havahduin siihen, jo ihan täällä kotisuomessakin etten ole löhöillyt rannalla vielä kertaakaan tänä kesänä!! Whaat. Joskus oli aikoja, että piti olla samalla sekunnilla nahkaansa kärventämässä jos aurinko vain paistoi. Nyt viihdyn suorastaan varjossa.

  Ja muutoinkin, ulkomaanmatkoissa on toki kiva, jos on lämmin ja hyvä sää, mutta ei se enää ole “se juttu”. En jaksaisi enää millään maata auringossa montaa päivää. Keksin mieluummin jotaki aktiviteettia, jossa auringossa nauttii siinä sivussa:) Urheilullisissa aktiviteeteissa kun aurinko tarttuu aika kivasti.. :)

  Reply
  • Niina July 31, 2014 22:09

   Joo, mä olen ottanut tänä kesänä aurinkoa varmaan ihan maksimissaan viisi kertaa. En muista olleeni varmaan koskaan näin valkoinen, vaikka kesä on jo näin pitkällä. :D

   Urheillessa sitä vasta ruskettuukin. Ajattelen ehkä niin, että miksi maata auringossa kun voi tehdä vaikka mitä kivaa ja ruskettua siinä samassa. Saa ikään kuin kaksi kärpästä yhdellä iskulla. :P

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *