Parkatakissa

Olen huomannut, että näin vanhemmiten minusta on tullut aiempaa mukavuudenhaluisempi. Suoranaisella kauhulla muistelen teinivuosia, jolloin kovemmillakin pakkasilla tuli pukeuduttua aivan miten sattuu. Erityisesti mieleeni on jäänyt eräs koulun reippailupäivä, jolloin jäädytin itseni ulkona niin pahasti, että pelkäsin aivan tosissani varpaitteni puolesta. Äitini taivasteli tuolloin – ja varmaan pariin muuhunkin otteeseen – tyttärensä edesottamuksia, kun minä itku silmässä huusin, että mitä jos ne varpaat ihan oikeasti joudutaan vaikka amputoimaan. Koko episodista selvittiin lopulta kuitenkin säikähdyksellä.

Kerrasta en tietenkään oppinut. Palellutin itseni vielä useita kertoja uudestaan, vaikkakaan en yhtä pahasti kuin tuona viheliäisen epäonnisena koulupäivänä.

Onneksi ihminen viisastuu ikääntyessään. Ainakin suurin osa meistä. En ole koskaan ollut talven ylin ystävä, mutta nykyään tulemme toimeen ehkä hieman paremmin kuin teinivuosina. Tämän kolean vuodenajan kestää, kun opettelee pukeutumaan. Minun suurin ongelmani on ollut aina se, että olen todella herkkä kylmälle. Talvella paleltaa suurimman osan ajasta, vaikka olisi kuinka villanuttua ympärillä. Siksi tuntuikin suoranaiselta voitolta, kun löysin jo joitakin aikoja sitten Stadiumin alennusmyynneistä parkatakin, jonka alle ei tarvitse pakata kymmentä paitaa päällekkäin, jotta pysyy lämpimänä.

Näytän ehkä aavistuksen verran beigen sävyiseltä Michelin-ukolta, mutta ei se ole niin vakavaa. Pääasia, että tarkenee. Tämä on sitä mukavuudenhalua parhaimmillaan. Vähän kyllä jo haaveilen siitä, että nämä toppatakit saisi kohtaa heittää taas talvisäilöön ja ottaa kevätrotsit käyttöön. Samoja ajatuksia lienee muutamalla muullakin mielessä siellä ruutujen takana. Kevät tule jo.

FacebookTwitterPinterest

8 Comments

 1. Piia February 21, 2015 00:12

  Ei ne varpaat kovin helpolla irtoa. Entisenä alppihiihtäjänä ilman monolämppreitä olivat varpaat kerran jos toisenkin niin jäässä ettei enää tuntenut. Meni sellanen 10min treeneissä kuin treeneissä. Sitä tunnottomuutta kyllä jaksaa, mutta pahinta on kovilla pakkasilla se että alkavat tuntumaan kalikoilta, mikä häiritsi jo laskemista :D Muistan kuinka polvileikkauksen jälkeen lähdin hakemaan suksituntumaa Rovaniemelle paukkupakkasiin ja piti mennä vähän väliä hissin ala-aseman keppivarastoon lämmittelemään. Mutta kyllä varpaankynsi irtosi siitä huolimatta :P Teipillä pidin sitä kiinni niin kauan että uusi kasvoi kunnolla tilalle, ei se se kummempaa vaatinut. – Ja yhdyn ehdottomasti mukavuudenhaluun! Itsellä näkyy lisääntyneenä mekkojen jne käyttönä, sillä sukkikset on mukavammat kuin farkut :P

  Reply
  • Niina February 22, 2015 10:27

   Hui kamala minkälaisia juttuja! :D

   Mä en jotenkin vieläkään osaa pitää mekkoja tai hameita muulloin kuin kesällä, jos sillonkaan. Mukaviahan ne on ei siitä mihinkään pääse.

   Reply
 2. Kissis February 21, 2015 13:21

  Heh, mietin kuule ihan samaa viimeks eilen. En ois ikinä teininä viilettänyt perseen peittävässä, sairaan tylsässä mustassa untsikassa, vaan mieluummin jäädyin napatakeissani. :D Muistan vieläkin äidin varoitukset siitä, miten saan kaikenmaailman korvatulehdukset, kun en käytä pipoa. Mutta pipo lähti päästä pois viimeistään postilaatikon kohdalla. Nyt taas haluan pysyä lämpimänä, VIHAAN KYLMYYTTÄ.

  Reply
  • Niina February 22, 2015 10:30

   Haa, kuulostaa tutulta! xD

   Reply
 3. Reetta February 23, 2015 18:08

  Hahaa, muistan itsekin niin elävästi sen että teininä todelakaan ei ollut ne paksuimmat takit päällä. Onkohan sen ikäisellä vilkkaampi verenkierto, koska en muista että olisin suhteettoman usein ihan jäätynytkään.. Ilman pipoa tarkeni helposti ja ehkä 25 pakkasasteen kohdalla sen suostui laittamaan päähän :D Nykyään syksyllä ei tartte olla edes pakkasta vielä kun laitan pipon päähän, koska en halua palella. Mulla on sellainen tunne, että nykyään mua palelelee helpommin kun silloin.. Niin ja mullakin on ollut sellainen juuri ja juuri navan peittävä takki ja tarkenin omasta mielestäni erittäin hyvin.. :D

  Tuo sun takki näyttää niin ihanan lämpimältä ja tyylikkäältä vaikka lämmin onkin!

  Reply
  • Niina February 25, 2015 09:56

   Mä siirryn syksyisinkin jo todella aikaisin talvitakkeihin, koska en kestä kylmää yhtään. Viime viikkoina olen ollut superkauhistunut, kun olen nähnyt joillakin ulkona jo nahkatakkeja. :D Apua!

   Reply
 4. Katja/Optimismiajaenergiaa February 23, 2015 21:17

  Ihanan lämpöisen näköinen takki ja aurinkoinen keli! <3

  Reply
  • Niina February 25, 2015 09:57

   No sitä se onkin. ;) Ja voih, viime viikolla oli kyllä niin ihania ilmoja! Niistä heräsi jo sellainen kevätolo. :)

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *