Pieniä palasia Thaimaasta

Olen jollain tavalla todella huono antamaan kenellekään mitään suosituksia potentiaalisista matkakohteista, sillä minulla on harvemmin mitään negatiivista sanottavaa mistään lomakohteesta. Kaikki on aina tavalla tai toisella aivan ihanaa, uutta ja jännittävää, että silmäni suorastaan sokaistuvat kaikelta kurjalta ja sellaiselta, joka mahdollisesti voisi aiheuttaa minussa tylsämielisyyttä. Malesiasta minulla tosin on paljonkin pahaa sanottavaa, mutta tämä johtuu ehkä lähinnä siitä, että olen ollut täällä aivan liian kauan. Olen oppinut vihaamaan ja rakastamaan väliaikaista kotimaatani. Painopiste inhon ja kiintymyksen välillä tuntuu vaihtelevan harva se päivä.

Toisaalta en ole elämäni aikana ehtinyt vielä valloittamaan puoliakaan maapallosta, joten kokemukseni maailmanmatkaajana ovat oikeastaan vielä lapsenkengissä. Äkkiseltään laskettuna olen käynyt 24 vuoden aikana lomailemassa vain seitsemässä maassa. Mikäli mukaan lasketaan myös maat joiden lentokentillä olen kyyhöttänyt odottamassa jatkolentoa, nousee kohteiden lukumäärä jo reilusti yli kymmeneen. Erikoista omassa listassani on ehkä se, että siitä tuntuu puuttuvan kaikista tunnetuimpia kohteita: olen nauttinut  Piña Coladaa Karibian auringon alla, mutta en ole koskaan käynyt Kanarian saarilla Espanjassa.

Vietettyäni tässä taannoin seitsemän päivää Thaimaassa Koh Samuin saarella ihastuin jälleen kaikkeen niin tulisesti, että en olisi halunnut lähteä takaisin Kuala Lumpuriin enää ollenkaan. Vaikka jouduimme kokemaan yhden hengästyttävän läheltä piti -tilanteen skootterin kyydissä, oli matka kaikilta muilta osin varsin onnistunut. Naisen näkökulmasta oli myös varsin ilahduttavaa, että Samuilla pystyi liikkumaan vähemmissäkin vaatteissa ulkona ilman, että olisi joutunut painostavan tuijotuksen uhriksi. Siinä mielessä pidin Koh Samuista enemmän kuin esimerkiksi Langkawista.

Vaikka Thaimaa hurmasi minut monelta osin ja olisin valmis palaamaan maahan äkkilähdöllä jo tänä iltana, ei aikatauluissa ole tällä hetkellä tilaa tälle trooppiselle paratiisille. Sen sijaan olisi tarkoitus lähteä koluamaan ihan muita paikkoja näiden jäljellä olevien kuukausien aikana. Kenties vuoden loppuun mennessä seitsemän maan lisäksi listallani komeilee myös muutama hieman erikoisempi kohde.

Sitä ennen palataan kuitenkin kuvien muodossa vielä Koh Samuin saarelle, jonka jälkeen voisitte hieman valottaa, missäpäin maailmaa te olette elämänne aikana käyneet ja minne toivoisitte pääsevänne?

8 Comments

 1. Anonymous October 14, 2013 19:05

  Hip hei! Kun siellä Kuala Lumpurissa olette niin sieltä saa suoran lennon Siem Reapiin Kambodzaan, ainakin Air Asialta. Suosittelen hyvin hyvin lämpimästi :) Siellä on Angkor Watin lisäksi tosi rento meno! Kulinaristisessa mielessä ei ehkä ykköskohde mutta muuten kyllä.

  T. Riikka

  Reply
  • Niina October 16, 2013 14:44

   Kiitos vinkistä Riikka! Tarkoitus olisi tosiaan tehdä jotain kierrosta Kaakkois-Aasiassa vielä ennen lähtöä. Mukava kuulla positiivisia kokemuksia Kambodzasta, sillä sinne on reissua jo ehditty suunnitella. ;)

   Reply
 2. Riikka October 16, 2013 21:51

  Voi miten ihana rusketus tuossa alimmaisessa kuvassa…kateellinen…
  http://jennariikkas.blogspot.fi/

  Reply
  • Niina October 25, 2013 08:29

   Heh, älä ole suotta, sillä tuosta väristä ei ole enää paljoa jäljellä, kun en ole aurinkoa kauheasti viime viikkoihin ehtinyt ottamaan. :P

   Reply
 3. Anonymous October 24, 2013 14:47

  wow oot kyllä aivan uskomattomassa kunnossa !! <3

  Reply
  • Niina October 25, 2013 08:31

   Voi apua, kiitos kaunis. :)

   Reply
 4. Anonymous October 29, 2013 01:06

  saanko kysyä kuinka pitkä olet? näytät tosi solakalta, sellaselta mallimaiselta :)

  Reply
  • Niina November 2, 2013 09:26

   Heh, kiitos! Sellaiset 170 cm olen jonkun kauan sitten tehdyn mittauksen mukaan, eli en sen enempää kuitenkaan. :)

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *