Pieniä paratiisisaaria on sittenkin olemassa

”Ooh”, taisin henkäistä hiljaa sillä hetkellä kun veneemme lipui valkoiselle hiekalle. Lukuisten ylikansoitettujen rantojen ja tyrkyttävien myyntimiesten jälkeen en uskonut löytäväni Aasiasta sellaista paikkaa, jota voisin edes suhteellisen hyvällä omallatunnolla kutsua paratiisiksi. Muutaman tunnin venematkan päässä Balilta sellainen kuitenkin löytyi. Gili Meno. Kahden neliökilometrin kokoinen saari, jossa ei ole lainkaan päristeleviä moottoriajoneuvoja, katulamppuja tai huomattavaa väenpaljoutta. On vain turkoosia vettä ja valkoista hiekkaa. Tai no onhan siellä toki vähän muutakin. Kiireettömiä rantakahviloita ja hevoskärryjä niille, jotka haluavat matkata mukavasti. Neljän päivän aikana totuin pesemään hiukseni suihkussa, joka sylki ulos ainoastaan kylmää tai haalean lämmintä suolavettä. Poltin selkäni melko pahasti auringossa ja snorklasin kilpikonnien kanssa. Jossain vaiheessa aloin toivoa, että voisin jäädä asumaan mereen. Muuttua vaikka merenneidoksi.

Paratiisilla oli valitettavasti myös varjopuolensa. Viimeisenä päivänä sain kehiteltyä itselleni jonkin sortin ruokamyrkytyksen, vatsataudin tai minkä lie. Ehkä se tuli eräässä ravintolassa nauttimastani majoneesia tursuilevasta salaatista, kylmästä jääkahvista tai jostain sellaisesta aineksesta, joista aina varoitellaan ulkomaanmatkaajia. Muistan kuumehoureen ja pahoinvoinnin huuruisesta yöstä sen verran, että pelkäsin kuolevani tuonne pienelle saarelle. Eilisen päivän suurin voimainponnistus oli seitsemän tunnin matkanteko Balille, jonne selvisin hengissä erinäisten lääkkeiden voimin. Tänään tunnen itseni suorastaan uudestisyntyneeksi. Kävin pedikyyrissä ja ostin erään ruuhkaisen kadun varrelta suloiset sandaalit.

10 Comments

 1. Ansku November 20, 2013 20:40

  Meno oli meidänkin koko reissun suosikki. Jos Balin suunnalle pitäisi lähteä, valitsisin Menon ja skippaisin Balin saaren kokonaan.

  Reply
  • Niina November 22, 2013 09:33

   Arvaa paljonko sain inspiraatiota meidän reissuun sun postauksista. ;) Eli kiitoksia vain! En itse suoraan sanottuna ihan kauheasti syttynyt Balista, mutta onpahan sekin nyt nähty.

   Reply
 2. Suvi November 20, 2013 21:09

  Tuo toiseksi ylimmäinen kuva on todella kaunis ja pysäyttävä.

  Reply
  • Niina November 22, 2013 09:39

   Kiitos! Maisema on minustakin aivan mielettömän kaunis. Hyvä että satuin kantamaan kameraa mukana, jotta sain räpsäistyä tuosta horisontista kuvan ennen kuin pimeä ehti laskeutua.

   Reply
 3. Rouva G November 20, 2013 22:58

  Gilit ja Lombok ovat huomattavasti kivempia paikkoja kuin Bali, joka tuntui lähinnä aussituristien lomarysältä. Matkustitteko muuten lentäen vai laivalla? Joko Ubud on käyty ja korvissa soi “Taxi sir? No sir? Maybe tomorrow sir?” :)

  Reply
  • Niina November 22, 2013 09:51

   Hiukan kyllä harmittaa, että Lombok jäi näkemättä. Kyllähän tuo Bali aika pitkälti sellaiselta aussien Kanariansaarilta tuntui. Vaikka kiitosta onkin annettava eräälle varttuneelle australialaisukolle, joka ystävällisesti pelasti meidät, kun olimme aivan totaalisesti eksyneet skootterin kanssa jonnekin Ubudin lähistölle. Niin ja matkustimme tosiaan ihan lentäen Kuala Lumpurista Denpasariin.

   Ääh, yritän juuri parhaillaan unohtaa ne kamalat taxikuskit ja muut tyrkyttävät ja kusettavat myyjät, joita tuolla saarella oli. :D Tavallaan täytyy ehkä jopa ihailla ihmisten sinnikkyyttä. Eräs taxikuski “hyökkäsi” kimppuumme vielä lentokentällä kun olimme lähtöliput kourissa ja kyseli, että tarvitaanko taxia ja mihin mennään. Mies totesi tiedusteluihin, että Jakartalle. Ei sitten lähtenyt heittämään. :D

   Reply
 4. Maarit November 20, 2013 23:11

  Upeita kuvia. Matkakuume kuplii sielussa.

  Mahtavaa, että löysit paratiisin :)

  Reply
  • Niina November 22, 2013 09:54

   Kiitos Maarit. :) Hui, toivottavasti matkakuume ei yltänyt kuitenkaan ihan sietämättömiin mittoihin!

   Reply
 5. Sabina Rijal December 13, 2013 13:16

  Great blog!!
  Can we follow each other via gfc bloglovin and g+?

  http://asweetwoorld.blogspot.com/

  Reply
  • Niina January 16, 2014 01:26

   Thanks Sabina!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *