Pilvilinna, joka oli liian kallis

Haaveilu on ihanaa. Etenkin sellaisina päivinä, kun taivaalta sataa räntää, hukkaat avaimesi tai unohdat mennä tenttiin. Ihaninta on käpertyä sohvan nurkkaan, sulkea hetkeksi silmät ja ajelehtia toiseen paikkaan ja aikaan. Unohtaa hetkeksi kiire, lähestyvä deadline ja nurkissa kuiskivat pölypallot.

Sofiina antoi unelmilleni potkua:

“Kerro (ilman materiasyyllisyyttä), mitkä viisi tavaraa ostaisit jos sinulla olisi kaikki maailman rahat. Tämän jälkeen haasta viisi muuta bloggaajaa.“

Ei syyllisyyttä tuhlaamisesta tai ekokatastrofista. Ei syyllisyyttä liian korkeista hinnoista. Ajattelin ensin, että minä haluaisin lentokoneen, jotta voisin matkustaa maailman ääriin ja takaisin. Tajusin, että mieheni ystäväpiiristä löytyy lentäjä. Tajusin, että lentokone saastuttaa maapalloa enkä haluaisi syytää ilmakehää täyteen kaasuja vain minun jatkuvien hupsutusteni vuoksi. Joten tyydyin hiukan vähemmän korkealentoisiin unelmiin. Sellaisiin, joiden toteuttaminen on mahdollista, kun bruttotuloni ylittävät keskimääräiset arviot.

1. Objektiivivarantoni kaipaisivat hiukan täydennystä. Lähtisin liikkeelle Canon EF 50 mm F 1.2 L USM –objektiivilla, joka soveltuu erinomaisesti esimerkiksi lehtikuvaajalle. Suojelisin yli tuhannen euron arvoista objektiivia hengelläni.

2.  Kilpaa suhaavat veneet, laineilla kimmeltävä aurinko ja raikas meri-ilma. Asunto merenrannassa. Hätätapauksessa kelpuuttaisin myös Näsijärven.

3. “Fashion fades, only style remains the same.” –Coco Chanel

4. Mulberry Bayswater in Oak Silky Snake Print. Sitten, kun täytän 50-vuotta ostan tämän laukun itselleni.

5. Mercedes-Benz E-sarjan Sedan. Persaukisilla ei tämmöiseen autoon ole varaa eikä luultavasti minullakaan, ikinä. Helsingin Sanomat kertoi 13. tammikuuta, että Mercedes-Benz on tehnyt viime vuonna ennätyksen maailmanlaajuisessa myynnissään. E-sarjan autot vetävät ihmisiä puoleensa kuin häkä, joten uskon niiden olevan ajettavuudeltaan ihan mukavia menopelejä. Luultavasti köröttelen kuitenkin vielä seuraavat kymmenen vuotta kiltisti Renault Cliolla.

Mistä te unelmoitte? Punaisesta tuvasta ja perunamaasta?

Senja, Nanna, Minna, Aniina ja Viivi, nyt on teidän vuoronne antaa ajatustenne lentää!

Kuvat: Mulberry, Canon, Chanel, Mercedes-Benz ja Skeppsholmen.

16 Comments

 1. Anonymous January 16, 2012 18:33

  Mua kiinnostaa kovasti – ihan pelkästä uteliaisuudesta – valokuvaajana miksi haluaisit viiskytmillisesi nimenomaan 1.2 versiona? Miksi ei vaikka se muutamien satojen 1.4? :)

  Reply
  • Niina January 16, 2012 19:01

   Heh, kannustan aina uteliaisuuteen. :) 1.2 ottaisin oikeastaan siksi, että se on sarjan valovoimaisin objektiivi, joka mahdollistaa kuvaamisen myös sisätiloissa ilman salamaa. Ja koska postauksen idea on, noh, haaveilla, niin kyllä tuollainen vehje olisi varmasti ihan kätevä tässä työssä.

   Perinteisen 1.8 kelpuuttaisin myös erittäin mielelläni. Ainakin valokuvausopettaja on kehunut sitä siihen malliin, että riittäisi varmaan minulle ihan mainiosti. ;)

   Reply
 2. Eeru January 16, 2012 18:42

  Lähempänä haaveista todeksi saavutettavissa olisi vielä 1.8 versio tuosta 50mm:stä – kaupasta sen saa noin satasella ja pääsee hyvin alkuun kuvaamisen kanssa eikä tarvi niin paljoa pelätä henkensä edestä ;-)

  Reply
  • Niina January 16, 2012 18:51

   Kyseinen objektiivi on kuulemma ihan hyvä ja se olisi tosiaan sellainen lähempänä todellisuutta oleva haave. Mutta jos sitä rahaa olisi, niin ottaisin ehdottomasti valovoimaisemman version. :P

   Reply
 3. Ansku January 16, 2012 19:48

  Hui, tuo mersu on kyllä aiiiikas kähee!

  Reply
  • Niina January 16, 2012 20:57

   Grrr, eikös olekin. ;)

   Reply
 4. Minna January 16, 2012 20:12

  hui, sama haaste kahteen kertaan per päivä.. kai tää on pakko hyväksyä :D vaan kyllä mua pikkasen hirvittää, saas nähdä mitä keksin ;)

  en perunamaasta haaveile, mutta puutarhasta ehkäpä :)

  Reply
  • Niina January 16, 2012 20:57

   Hih, siitä vaan haaveilemaan. :P Oih, oma puutarha olisi aivan ihana. Tappaisin varmaan kaikki kukat tosin. :D

   Reply
 5. Minna January 16, 2012 20:12

  ja heeei, miten oot saanut ton vastaa jutun noihin kommentteihin? :)

  Reply
  • Niina January 16, 2012 20:56

   Tekniikan ihmelapsen neuvot osa 1: mene Bloggerin asetuksiin ja sieltä kohtaan kommentit. Valitse kohdasta “Kommenttilomakkeen sijoittaminen” -> “Upotettu tekstin alle”. Tämän jälkeen pitäisi tämän uuden ominaisuuden olla käytettävissä. :) Toivottavasti onnistuu!

   Reply
  • Minna January 16, 2012 21:05

   voi kiitos kaunis, onnistui! tosin en vielä ole ihan varma että tykkäänkö sittenkin erillisestä boksista enemmän :D

   Reply
  • Niina January 16, 2012 21:48

   Heh, tämä vaatii hiukan totuttelua. :P Kommentteihin on tosin helpompi vastata näin, joten tämä oli mielestäni ihan mukava muutos entiseen. :)

   Reply
 6. Nanna January 16, 2012 21:19

  Kiitos haasteesta, täytyypä tehdä se! :)

  Reply
  • Niina January 16, 2012 21:49

   Hih, jään odottelemaan, mitä teikäläisen listalta löytyy. :)

   Reply
 7. maija January 17, 2012 16:10

  Chanelin laukku on oma haavenikin :)

  Reply
  • Niina January 17, 2012 18:40

   Taitaapi tuo tosiaan olla melkoisen monen naisen haaveissa. :) Ehkä joskus sitten…

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *