Tänään en tee mitään

Olen alkanut arvostaa jollain tavalla entistä enemmän vapaa-aikaa. Hirvittävän vähän tuntuu nykyään olevan sellaisia hetkiä, jolloin en olisi töissä. Tai siis, vaikka en fyysisesti istuisikaan työpöytäni ääressä, niin ajatukset karkailevat liian usein tekemättömiin juttuihin ja seuraavan viikon juttulistan aiheisiin.

Eilen rupattelin ennen töistä karkaamista erään samalla alalla työskennelleen tuttuni kanssa, joka yritti lohduttaa minua sanomalla, että jossain vaiheessa sen sitten oppii. Päästämään irti. Ja olemaan tavoittelematta täydellisyyttä jokaisessa pienimmässäkin asiassa.

Tämä lauantain on ollut siitä aivan ihana päivä, että en ole tehnyt oikeastaan mitään. Päätin eilen, että tämän viikonlopun aion harrastaa pelkkää olemista. Nukkua pitkään ja laittaa vähän hitaamman vaihteen päälle. Eilen matkustimme mieheni kanssa taas pitkästä aikaan kotiin Tampereelle, ja en ole tosiaan saanut tänä päivänä mitään ihmeellistä aikaiseksi. Olen pyörinyt päämäärättömästi kaupungilla, rakastunut uuteen Medium Lilyyni (joka on osoittautunut varsinaiseksi tilaihmeeksi), syönyt Ratinanrannassa minttusuklaan makuista irtojäätelöä ja polttanut entistä paremmin erottuvat rusketusrajat jalkapöydälleni. Olen ollut ihan oikeasti vapaalla. En edes muista, milloin olen viimeksi ollut näin rentoutunut.

Nyt menen juomaan lasillisen valkoviiniä ja tuhoamaan Makuunista ostetut irtokarkit. Huomenna palailen takaisin maalaismaisemiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *