Tarpeellisen tarpeeton LivBox

Olin suu aivan ymmyrkäisenä, kun sain kesäkuun LivBoxin käsiini pari viikkoa sitten. Siis sellaisella hyvällä tavalla. Tällä kertaa en ollut ottanut kauneusboksin sisällöstä selvää etukäteen. Mitä nyt Facebookissa satuin näkemään Kissaämmän julkaiseman kuvan tämän kuun LivBoxista, josta salamannopealla vilkaisulla selvisi, että höylä sieltä on ainakin tulossa.

Vaaleanvihreän silkkipaperin alta löytyi tällä kertaa melko tavanomaisia tuotteita. Kun aiemmin keväällä voitin arvonnassa kolmen kuukauden LivBoxit itselleni, ajattelin niiden sisältävän jotain hieman hohdokkaampia hyödykkeitä. Glamoröösien kauneudenhoitotuotteiden sijaan tämän kuun boksissa oli mukana esimerkiksi Ecotoolsin pesukukka ja Nivean In-Shower Body Milk, jotka toki molemmat ovat erittäin käytännöllisiä, ja näin opiskelijana olen luonnollisesti erittäin kiitollinen tällaisistakin tuotteista. Tästä asiasta huolimatta kaipaan näihin mystisiin laatikoihin jotain spesiaaleja yllätyksiä. Sellaisia, joita ei ihan heti kävele vastaan lähimmässä Citymarketissa.

Kesäkuun boksissa eniten ihastuin Rimmelin Apocalips-huulilakkaan, jonka minä sain sävyssä 300 Out of This World. Tykästyin myös Hansaplastin Anti Callus 2in1 Peeling -kuorintavoiteeseen, jolla koppuraiset kantapääni pehmenivät jo yhden käyttökerran jälkeen. Tämän kuun boksi miellytti minua loppujen lopuksi huomattavasti enemmän kuin toukokuun vastaava, vaikka tuotevalikoima olikin melko markettipainotteinen.

Toukokuun LivBox-postauksen yhteydessä Rouva G herätteli minua kommenttiosion puolella pohtimaan hieman tarkemmin LivBoxin tarpeellisuutta. Konseptin kiehtovuus perustunee sen yllätyksellisyyteen. Tässä tuntuu kuitenkin piilevän myös sen heikkous. Useimmiten boksista nimittäin löytyy sellaisiakin tuotteita, jotka eivät lopulta niin hurjasti mieltä ilahdutakaan. Kesäkuun boksi oli ainakin siinä mielessä erinomainen, että kaikki tuotteet olivat sellaisia, joille minulla on varmasti jotain käyttöä. Mutta vaikka sitä ylimääräistä apetta löytyisi taskunpohjalta vähän enemmänkin, en luultavasti laittaisi viittätoista euroa kuukaudessa siihen, että saisin tasaisin väliajoin postin mukana sian säkissä. Ehkä pidän yksinkertaisesti liian paljon siitä, että saan hypistellä kosmetiikkaa kaupan hyllyjen välissä ja siinä hetkessä päättää, ostanko tuotteen vai jätänkö sen kauppaan. Kenties olen vähän vanhanaikainen.

Sen toki myönnän, että boksin kautta voi tehdä löytöjä. Kohtaaminen Rimmelin huulilakan kanssa oli niin tulinen, että minulle oli oikeastaan yksi ja sama, vaikka muuta ei kesäkuun LivBoxista olisi tullutkaan.

Minkälaisia mietteitä teillä on LivBoxista?

FacebookTwitterPinterest

11 Comments

 1. Mirene June 26, 2014 06:55

  Jos olisin säännöllinen tilaaja ja maksanut täyden hinnan boksista, olisin ollut erittäin pettynyt. Noita höyliä saa ilmaiseksi monesta paikasta, itsekin alan buzzaamaan niistä tuttavapiirille, eli tulen jakamaan ilmaisia näytteitä. Huulipunakiilto ei puolestaan sovi ainakaan minulle, vaan näyttää halvalle ja tyylittömälle; kuorintavoide taas on liian vahvaa kamaa iholleni. Turhauttaa myös se, ettei Livboxilla huomioida ollenkaan kauneusprofiileja, itse olen nimittäin ilmoittanut pitäväni neutraalista meikistä, mutta sain silti shokkipinkin kiillon. Tosin tykkään pinkistä, mutta mikä tahansa muu kirkas väri olisi mennyt metsään. Pesupallo ja Nivean purkki olivat sen sijaan kivoja, mutta pesupalloja ostaisin ennemmin itse, Nivean purkista taas ei riittänyt kuin kahteen ja puoleen pesukertaan. Jalkavoide oli kyllä ehdottomasti paras, sen ostamista lin harkinnut oikeastikin. Mutta summasummarun, onneksi en tilannut boksia normihinnalla, vaan sain sen tarjouksessa 5,90 eurolla.

  Mitenkään säännöllisesti en tosiaan bokseja tilaile, vaan silloin tällöin tartun tarjouksiin. Minäkin käyttäisin sen 16 euroa kuukaudessa mieluummin vaikka liikkeessä shoppailuun tai tilaisin jostakin kosmetiikkaverkkokaupasta kuin pistäisin vähäisiä rahojani (opiskelija) boksiin, jonka taso on pääasiallisesti aika heikko.

  Reply
  • Niina June 27, 2014 17:15

   Minusta olisi huomattavasti mukavampaa, jos tuotteet olisivat enemmän jokaiselle ihmiselle räätälöityä, mutta kenties tämän toteuttaminen menisi sitten liian hankalaksi. Itse tosin luulin aluksi, että kun annoin sivustolle tietoja juuri pitämistäni sävyistä ja sen sellaisesta, että ne otetaan huomioon, mutta ilmeisesti näin ei olekaan.

   Eihän tosiaan se alle parikymppiä kuukaudessa ole tavallaan iso raha, mutta kyllä sen lopulta haluaa käyttää johonkin sellaiseen, josta varmasti tykkää. Sehän tuossa juuri riskinä on, että boksista voi kuoriutua ihan mitä vaan.

   Reply
 2. Kissis June 26, 2014 11:41

  Joo, tämä valitettavasti oli nyt se huonoin boksi koskaan. :D Jaksan silti uskoa, että seuraava on todella hyvä! No, ainakaan huonompi se ei voi olla, kai.

  Mutta oikeessapa olet. Mikään boksi ei ole ollut sellainen, että olisin ko. tuotteen oikeasti tarvinnut saatikka ostanut, mutta mä pidänkin näistä bokseista oikeestaan vaan yllätyksen vuoksi. Ja on tosiaan kuitenkin ihan kivaa myös kokeilla uusia tuotteita, vaihtelun vuoksi vaikkapa vaan.

  Mutta silti. Nyt tilasin 3 kk boksit, mutta taidan loppuvuonna reissua ajatellen kuitenkin säästää nekin rahat, eli kyllä noi nyt taitaa olla ne viimeiset, ainakin hetkeen. ;) Mutta onpahan sitten reissussa minikokoisia tuotteita, joita näistä bokseista tulee, ovat tosi kivoja ja käteviä matkalla!

  Reply
  • Niina June 27, 2014 17:21

   Heh, no jotenkin tykkäsin tästä boksista enemmän kuin edellisestä. :D Toivottavasti ensi kuussa tulee jokin superboksi, kun se on sitten se viimeinen.

   Ihan kivoja juttuja tuolta on tullut. Yksi tai kaksi sellaista, joita voisin ostaa ehkä myöhemmin uudestaankin. Yllätysmomentti on tietty hirveen kiva juttu, vaikka vähän aina kurkin etukäteen mitä sieltä on tulossa. :P

   Ja sinne reissuun tollaiset minikokoiset tuotteet on huippuja. Siitä iso plussa!

   Reply
  • Kissis June 28, 2014 13:23

   Ai niin mä ihan unohdin, että täähän oli tosiaan jo sun toka boksi! Mun pitää ehkä antaa kissoille se pesuhässäkkä, Arska vois riemastua. :)

   P.S. KOSKA TUUT KATTOO ALMAA??

   Reply
  • Niina June 28, 2014 14:32

   Joo, viimeistä viedään sitten ensi kuussa! Onneksi boksista tulevia juttuja voi aina lahjoittaa eteenpäin, vaikka kissoille jos ei muille. ;)

   Nii-i, arvaa haluaisinko tulla kattoo Almuriinia, mutta kun on koko ajan töitä, aaargh. Ensi viikonloppuna ei tosin ole päivystystä, joten jos ollaan siellä pääkaupunkiseudulla, niin oletteko kotosalla? :) Tai no ei sulla niin väliä, kunhan Almuska on. ;)

   Reply
  • Kissis June 28, 2014 15:19

   Sunnuntaina ollaan! Tänne vaan!

   Reply
 3. Rouva G June 28, 2014 21:58

  Kiva että tässä oli kaikki tarpeellista. Ja kiva että pohdit myös koko konseptin tarpeellisuutta. Itsekään en tosin ole siinä vielä päässyt mihinkään kunnolliseen lopputulemaan. :)

  Reply
  • Niina June 29, 2014 19:54

   Joo, kyllä pesukukille ja höylille aina tarvetta on. Vaikka tavallaan olisinkin toivonut, että boksista olisi tullut jotain vähän erikoisempaa. ;)

   Reply
 4. Eeru June 29, 2014 12:05

  Mä tilasin boxin itselleni joululahjaksi kolmeksi kuukaudeksi silloin kun se tuli markkinoille ja jouduin oikein odottamaan muutaman kuukauden että pääsin lähetyslistalle. Ajatuksena yllätysboxi on kiva, mutta joka kerta kävi niin että olin blogeista lueskellut mitä kukin oli boxistaan saanut ja mun laatikosta löytyi aina ne itselle tarpeettomimmat ja halvimmat jutut. Tuli fiilis, että näkyvät bloggaajat saivat paremmat paketit ja muille tilaajille lähti jämäerä. En jatkanut tilaustani enkä ole edes harkinnut sitä uudelleen ottavani. Mieluummin ostan itse ne tarvitsemani jutut kuin täytän kaapit turhilla puteleilla.
  T. Eeru
  http://www.lily.fi/blogit/packing-peanuts

  Reply
  • Niina June 29, 2014 19:59

   Oho, harmillista kuulla, että sulle on osunut huonompia tuotteita sitten. :/ Samoilla linjoilla minäkin kyllä olen siinä, että mieluummin ostan itse tarvitsemani jutut sieltä kaupasta, vaikka tämän konseptin idea ihan kiva onkin. En taida itse kuitenkaan olla ihan parasta mahdollista kohderyhmää, kun tuota kosmetiikkaa ei loppujen lopuksi ihan hirveästi kulu kuitenkaan. :D

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *