Terveisiä Ateenasta

Matkamme Ateenaan ei alkanut kovin oppikirjamaisesti. Lähdimme perjantaina töiden jälkeen ajelemaan mökiltä kohti pääkaupunkiseutua. Kun sitten lopulta pääsimme anoppilaan ja kannoimme tavarat sisälle, huomasi mieheni jättäneensä kaikki vaatteensa, kalsareita ja sukkia lukuun ottamatta, mökille.

Kahden tunnin ajomatka takaisin maaseudulle ei luonnollisestikaan houkuttanut enää iltamyöhällä, joten vaihtoehtoja ei kovin runsaasti ollut. Pienen jutustelutuokion jälkeen kiirehdimme Jumboon ja ostimme miehelle housut ja pari t-paitaa matkalle mukaan. Ei mikään paras mahdollinen startti lomalle.

Saavuimme Ateenaan eilen. En oikein tiennyt mitä tältä kaupungilta odottaa, joten päätin jo ennen lähtöä, että parempi olla odottamatta mitään. Matkustaa vain ja katsoa, mitä tästä kaikesta ajattelen.

Oikeastaan jo ensimmäisen päivän jälkeen huomasin, että tämä kreikkalainen suurkaupunki on kuin tehty minua varten. Aasian muistot ovat vielä niin tuoreena mielessäni, että en tietenkään voi olla vertaamatta Ateenaa Kuala Lumpuriin. Olen niin onnellinen, että nämä kaksi kaupunkia ovat kuin yö ja päivä. Täällä moni asia tuntuu kotoisammalta kuin Malesiassa, niin paljon välittömämmältä. Näiden kahden päivän aikana olen ehtinyt rakastua Plakan idyllisiin katuihin, ihmetellä Akropolis-museon arkeologisia löytöjä ja syödä suloisessa tavernassa herkkuruokaa elävän musiikin kohistessa korvissani.

Kahden päivän takainen vaatesähläys tuntuu nyt vain pieneltä muruselta muistin valtameressä. Kenties senkin tarkoitus oli vain muistuttaa minua siitä, että kummallisia vastoinkäymisiä voi matkan varrella tulla vastaan. Oikeastaan ne vähän niin kuin kuuluvat asiaan.

Loppujen lopuksi kaikki meni kuitenkin paremmin kuin hyvin. Olisihan elämä aivan mahdottoman tylsää, jos koskaan ei kävisi mitään. Vaikka ei sillä, luojan kiitos minä en ollut meistä se, joka unohti ottaa vaatteet mukaan.


6 Comments

 1. Ansku August 25, 2014 16:53

  Toivon loppulomallenne paljon mukavia kommelluksia :)

  Reply
  • Niina August 26, 2014 14:30

   Heh, kiitos Ansku. :)

   Reply
 2. Maria August 26, 2014 08:11

  upeita kuvia, näytät niin kauniilta tossa viimeisessä kuvassa ! oih.

  :)

  -Maria

  Reply
  • Niina August 26, 2014 14:31

   Kiitos ihana. :) <3

   Reply
 3. Ieva Adukeviciute August 26, 2014 19:22

  Nice post, wonderful blog :)
  would you like to follow each other via gfc? let me know :)

  http://www.lilacwish.blogspot.com

  Reply
  • Niina August 27, 2014 20:32

   Thanks! :) Need to come check out your blog too!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *