Tuorepuuroihastus

Syön puuroni voisilmän ja maidon kera. Kerran yritin nauttia aamupuuroni mustikoiden ja raejuuston kanssa, mutta eihän siitä mitään tullut. Heitin perään vielä banaanin eikä homma muuttunut yhtään mielekkäämmäksi. Tuon epäonnistuneeksi osoittautuneen aamupalahetken jälkeen päätin jatkaa samalla vanhalla linjalla. Voilla ja maidolla. Kunnes tutustuin tuorepuuroon.

Tuorepuuro on monille jo vanha tuttu, mutta itse olen kohdannut tämän herkun vasta vähän aikaa sitten. Ajatus tuorepuuron tekemisestä kävi mielessä ensimmäisen kerran jo viime kesänä. Ajatuksen tasolle se sitten jäikin. Eräänä sunnuntai-iltana ryhdyin lopulta tuumasta toimeen. Pienen googlettelun jälkeen tuorepuuroni reseptistä muodostui seuraavanlainen:

1 dl mantelimaitoa

1 dl kaurahiutaleita

1 dl turkkilaista jogurttia

1 rkl chia-siemeniä

mustikoita

hunajaa

kookoshiutaleita

Ensimmäisellä kerralla olin malttamaton ja kävin lusikoimassa puuroa rasiasta pitkin iltaa. Ihan kaikkea en sentään ahneuksissani syönyt, vaan vähän jäi aamuksikin. Tuosta ensihetkestä lähtien olen kuitenkin ollut aivan ihastunut. Tuorepuuroa onkin nautittu tässä taloudessa viime viikkoina melkoisesti, vain marjat ovat välillä vaihtuneet toisenlaisiin.

Melkein harmittaa, että minun ja tuorepuuron tiet kohtasivat vasta nyt. Mutta parempi niin, että edes jossain vaiheessa satuimme samalle polulle. Eniten tässä aamupalassa minua viehättää sen helppo muunneltavuus. Jo pienillä seikoilla mausta saa tyystin erilaisen. Nyt kun vain keksisi, minkälaisia komboja tässä alkaisi kehittelemään. Kenties sieltä ruudun toiselta puolelta löytyisi jotain vinkkejä?


FacebookTwitterPinterest

11 Comments

 1. Maria March 9, 2015 00:51

  Oon monta kertaa tehny tällä reseptillä http://atmarias.indiedays.com/2014/02/05/tuorepuuro-messiin-ja-menoks/ :)
  Eri Maria, mutta hyvä resepti.. heh.
  Jätin kylläkin maca-jauheen pois muistaakseni ja gojimarjat laitoin jauheena kun ei ollu kokonaisia. Mutta toi on jotenkin tosi hyvää !

  Reply
  • Niina March 9, 2015 18:57

   Hmm, Marian resepti kuulostaa (ja näyttää) oikein maukkaalta. Kokeiluun siis. ;)

   Reply
 2. Jossu March 10, 2015 10:24

  Amnam tuorepuuroa alettiin täälläkin syömään eilisestä lähtien ;) Mun versioon tulee turkkilaista jugua, maitoa, chiasiemeniä 1 rkl ja 1 dl luomu kaurahiutaleita (pehmeämpiä kuin tavikset). Jääkaappiin hyytymään ja aamulla joukkoon pilkottu omppu tai päärynä, viinimarjoja ja päälle maapähkinävoita tai saksanpähkinää. Kylkeen ISO kuppi kahvia ja aamulehti et avot täydellinen päivän aloitus on takana! :)
  Hitsit fiilistelen näitä sun kuvia, jotka on aina yhtä laadukkaita :)

  Reply
  • Niina March 10, 2015 19:27

   Ahaa, joku muukin on siis vasta näin aluillaan näiden puuroasioiden kanssa. ;) Sun kombo kuulostaa kyllä äärimmäisen herkulliselta, maapähkinävoi, nams!

   Ja suuri kupillinen kahvia kruunaa tietenkin koko komeuden. Oma aamu ei meinannut lähteä tänään käyntiin ollenkaan, kun unohdin koko tuorepuuron tekemisen ja piti tyytyä lämpimään puuroon. Ei se maistunut enää oikein miltään. :D

   Reply
  • Niina March 10, 2015 19:32

   Niin ja kiitos hei kuvakehuista! :’)

   Reply
 3. Satu March 10, 2015 10:31

  Mä oon tehnyt vaikka minkämoista tuorepuuroa. Erilaisia siemeniä, soijamaitoa, makeutukseen hunajaa. Taikka olen tehnyt blenderillä pyöräyttänyt esim. mustaherukoita, soijamaitoa ja taateleita, johon olen lisännyt yöksi kaurahiutaleita ‘tekeytymään’. Nyt viimeisin tuorepuurolöytö oli mangosmoothieen (mangokuutioita ja soijamaitoa) lisäämäni 1 rk chiasiemeniä ja noin 1 dl kaurahiutaleita. Nams. :p

  Reply
  • Niina March 10, 2015 19:34

   Mango kuulostaa mielenkiintoiselta. Varmaan superhyvää. :P

   Reply
 4. Mirette March 24, 2015 15:34

  Oh, näyttääpä ja kuullostaapa hyvältä. Itse tongin viime viikonloppuna kaappeja ja löysin sen kätköistä chiasiemen ja spiruliina-pussukat jotka olen joskus saanut jostain. Iskin molempia teelusikallisen smoothieen… mutta sitten muistelin nähneeni jossain jonkinlaista “raakapuuroa” juurikin chiasiemenistä tehtynä… tätä reseptiä pitää kyllä ehdottomasti testata! :) Tänään ajattelin ekaa kertaa turvotella niitä siemeniä.. nyt olen vaan heittänyt raakana smoothien sekaan.. saa nähdä mitä tapahtuu.. jännää! :D

  Reply
  • Niina March 24, 2015 17:04

   Smoothie seassa en olekaan chia-siemeniä vielä testannut, puhumattakaan sellasesta chia-vanukkaasta. Pitäisi kyllä kokeilla sellasta, johon ei tule kaurahiutaleita ollenkaan. Jotenkin sellainen chiahyytelö kuulostaa äkkiseltään ajateltuna vähän kummalliselta. xD

   Reply
 5. Undermyroof March 29, 2015 22:08

  Kauniisti sommiteltu kuvakollaasi. Tämä uusi alusta jatkaa mielestäni hyvin blogisi klassista linjaa. :)
  t. pitkän linjan lukija jo kahden vuoden takaa.

  Reply
  • Niina March 29, 2015 22:17

   Kiitos! Ja mukava kuulla, että uudella alustalla näkyy hieman sitä vanhaa blogiakin, näin oli tarkoituskin. :)

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *