Tv-sarja, johon petyin

Jotkut kulttuurituotteet ovat yksinkertaisesti niin hyviä, ettei niiden veroista enää kohtaa missään vaiheessa elämää. Aina sitä tietenkin toivoo, että sellainen mahdottoman hieno elämys ilmestyisi vielä jostain vastaan. Uusi kirja, elokuva, televisiosarja tai lehtijuttu. Sellainen elämys, joka vie hurmokseen asti ja jonka pelkkä muisteleminen nostattaa pieniä vilupilkkuja käsivarsiin.

Olen muutaman viime viikon aikana yrittänyt etsiä jotain, joka täyttäisi Sillan synnyttämän aukon sielussani. Olen kolunnut sieltä, kolunnut täältä. En tietenkään edes olettanut löytäväni mitään vastaavaa. Etsintätyöni tarkoituksena oli lähinnä kartoittaa potentiaalisia vaihtoehtoja. Sellaisia ohjelmia, joita katsoisi mielellään aina silloin tällöin. Nautin kuitenkin suuresti ihan tavallisista tiistai-illoista, jolloin pääsen seuraamaan Masterchef-kokkien keittiöleikkejä kotisohvalta käsin. Koska Silta jätti myös arkeen ammottavan tyhjyyden tunteen, päädyin katsomaan sunnuntaina aamupannarini äärellä HBO:n rikosdraamasarjaa nimeltä True Detective.

Aloin epäillä jo ensimmäisen jakson aikana, että tästä ei tule mitään. Nyt, kolme jaksoa myöhemmin, olen edelleen samaa mieltä. Ei uppoa. Ei, vaikka Matthew McConaughey on tehnyt suorastaan ilmiömäisen puhdistautumisen romanttisten hömppäkomedioiden jättämästä hajuvanasta. True Detective näyttää jonkinlaiselta dekkarisarjojen hybridiltä, josta tulee sellainen tunne, että sen olisi nähnyt jo aiemmin jossain muualla. Siinä on vähän kaikkea, mutta ei kuitenkaan mitään mieltä mullistavaa.

Myönnettäköön, että uusia tv-sarjoja kohtaan olen ollut melko epäluuloinen jo hyvän aikaa. Alan monesti pohtia jo alkuhyminöiden aikaan, josko päähenkilö on tässäkin ohjelmassa yhtä karismaattinen kuin Benedict Cumberbatch brittiläisessä Sherlockissa tai juoni yhtä koukuttava kuin Game of Thronesissa. Samalla myös toivon, että jaksan katsoa uutta tuttavuutta samanlaisella innolla kuin esimerkiksi Lostia, jota seurasin väsymättä kuuden tuotantokauden verran. Harmittavan usein käy kuitenkin niin, että alan töllistellä jotain uutuussarjaa hienoisella ripauksella mielenkiintoa ja sitten tämä kyseinen ohjelma, johon olen jo lyhyessä ajassa ehtinyt muodostaa riippuvuussuhteen, lopetetaan alas muksahtaneiden katsojalukujen takia.

Ja joskus käy niin, että putoan kelkasta jo ensimmäisen kauden puolessavälissä. Niin kuin nyt. Ehkä olen nähnyt elämäni aikana niin hyviä sarjoja, että arvotan kaikki uudet tulokkaan näiden koettujen elämysten perusteella. Ei varmaan pitäisi. Esimerkiksi True Detective vääntäytyy uuteen olomuotoon niin tarinan kuin näyttelijöidenkin puolesta seuraavalla tuotantokaudella, joten kenties se ansaitsee tulevaisuudessa vielä toisen mahdollisuuden.

Mitä mieltä olette True Detective –sarjasta?

6 Comments

 1. Kissis February 17, 2014 21:25

  Me ollaan katsottu vasta eka jakso! En ihan vakuuttunut minäkään, mutta en toki ihan vielä luovuta. McConaughey tuntuu olevan nykyään vähän joka toisessa elokuvassa ja tv-sarjassa, vaikka imdb:n vilkaistuani huomasin, että eihän se oikeesti olekaan. Mutta siitä on kyllä Leonardon tavoin kuoriutunut oikea näyttelijä! :D

  P.S. Ihania kuvia!

  Reply
  • Niina February 17, 2014 22:42

   Juu, kyllähän se kannattaa muutama jakso tsekata ennen kuin heittää pyyhkeen kehään. Mies on yllättäen innostunut tästä sarjasta ihan hirveästi, joten varmaan tässä katselen sivusilmällä miten tuo tuosta kehittyy. Mutta juuri nyt ei kovin hyvältä näytä.

   Ja McConaughey. Eilen mietin neljättä jaksoa katsoessani, että onko tässä tosiaan se sama tyyppi kyseessä, joka näytteli muun muassa elokuvassa Pelimiehen painajainen…:D

   Kiitoksia! Tuo eläin on kyllä kieltämättä hirvittävän kuvauksellinen, kun sille päälle sattuu.

   Reply
 2. Anonymous February 18, 2014 22:55

  Olen katsonut nyt nämä 5 (?) jaksoa, ja sarjojen suurkuluttajana (katsottu on niin Lostit, Täykkärit, teinisarjat, True Bloodit, The Wiret, OZit, G:n anatomiat, Dexterit… you name it, I watch it) ja tämä on kyllä jotenkin hypnotisoinut ja todella kivunnut ihan ykkösiin. Uusimmassa jaksossa juoni harppaa ihan kunnolla eteenpäin ja ottaa ihan uuden suunnan, ehkä voisit antaa vielä mahkut… :D No mutta, itse en voisi vähempää välittää esim. Game of Thronesista, katsoin ekan kauden innolla, ja 2. kauden olen joutunut aloittamaan kolmesti, aina päässyt muutaman jakson kunnes olen kyllästynyt, jossain vaiheessa koittanut taas uudestaan ja sama juttu… ehkä joskus vielä yritän, tai sitten myönnän itselleni että ei vaan kiinnosta :D

  Reply
  • Niina February 18, 2014 23:52

   Heh, no pakko kai se on vielä yksi mahdollisuus antaa…:D

   Game of Thronesin nautinto perustuu kyllä varmasti paljolti ainakin omalta osaltani kirjasarjaan. Jos et ole siis kirjoja vielä lukenut, niin vastaehdotuksena lähtisin suosittelemaan luku- ja katseluelämyksen yhdistämistä. ;)

   Oletko House of Cardsia katsellut?

   Reply
 3. Anonymous February 24, 2014 15:15

  Mistä tiedät miten näyytelijät ja tarina kehittyy True Detectiven seuraavassa tuotantokaudessa?

  -“Esimerkiksi True Detective vääntäytyy uuteen olomuotoon niin tarinan kuin näyttelijöidenkin puolesta seuraavalla tuotantokaudella”

  Reply
  • Niina February 24, 2014 15:57

   Hesarissa asiasta mainittiin joskus taannoin, lisäksi sarjan formaatista (eli siis näyttelijät ja juoni menevät uusiksi seuraavalla kaudella) on uutisoinut ainakin The Hollywood Reporter.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *