Uuden vuoden ajatuksia

En tehnyt varsinaisesti uudenvuodenlupauksia, vaikka elämässä on muutamia pieniä asioita, jotka kaipaisivat kohennusta. Jo viime vuoden puolella mietin, että pitäisi harrastaa nykyistä säännöllisemmin liikuntaa, tehdä vähemmän töitä ja laittaa enemmän rahaa asuntosäästötilille. Kaikki nuo asiat ovat toteutettavissa, jos vain tarpeeksi halua löytyy. Maailmassa on loppujen lopuksi vain vähän mahdottomia asioita.

Ainakin listan kaksi ensimmäistä ongelmaa hoituisi jo sillä, että opettelisin pysymään aikataulussa. Töissä ei siis roikuttaisi aamukymmenestä iltakymmeneen, vaan sieltä lähdettäisiin ajoissa pois, jotta ehdittäisiin tehdä jotain muutakin. Harmittavan usein tulee väsyneenä tingittyä nimenomaan liikunnasta, vaikka tiedän, että olen ainakin tuplasti virkeämpi, kun treenaan säännöllisesti.

Arjen ja aikataulujen haltuunotto voi kuulostaa äkkiseltään hirvittävän helpolta. Sitä se ei kuitenkaan välttämättä ole. Minulla esimerkiksi on mennyt puoli vuotta siihen, että olen päässyt siihen pisteeseen, etten enää tuo töitä jatkuvasti kotiin. Ehkä vika on minussakin. Olen liikaa perfektionisti. Välillä voisi nimittäin päästää itsensä helpommallakin. Ongelma on myös tämä työ ja sen tietynlainen epäsäännöllisyys ja hektisyys. Yllättävän helposti yksinkertaisesti ajautuu tekemään liikaa töitä, koska niitähän riittää. Ne eivät lopu koskaan. Aina tulee uusi viikko, uudet uutiset ja tapahtumat. Olisinpa supernainen mietin joskus.

Kun eilen väläytettiin mahdollisuutta jatkaa nykyisessä työssä vielä ensi syksyn jälkeenkin, en osannut sanoa asiaan juuta enkä jaata. Tiedän, että tuo päätös olisi jollain tavalla lopullinen. Se sitoisi minut pitkäksi aikaa paikkaan, jossa en oikeastaan haluaisi asua. Olen sitä paitsi uhrannut jo yhden vuoden opinnoistani pelkkään työntekoon. Edessä olisi iso mahdollisuus, mutta onko se lopulta kuitenkaan sen arvoista? Tällä hetkellä tuntuu siltä, että haluan tehdä maisteriopintoni loppuun, jotta en olisi yksi niistä, jotka hyppäsivät oravanpyörään ja vahingossa jäivät sille tielle. Luulen, että katuisin päätöstäni myöhemmin.

Jos tälle uudelle vuodelle pitäisi keksiä jokin teema tai onnenkeksien ennustus se liittyisi varmaan jollain tavalla kohtuullisuuteen ja tasapainoon. Vähemmän stressiä ja enemmän tästä hetkestä nauttimista. Asioiden laittamista tärkeysjärjestykseen. Emmehän me täällä kuitenkaan ikuisesti ole keikkumassa.

Näillä ajatuksilla pääsee varmaan tätä vuotta jo melko pitkälle.

10 Comments

 1. Laura January 8, 2015 23:16

  Välivuoden pitäneenä sanoisin, että kannattaa palata! Luulen että se käy sitä vaikeammaksi, mitä kauemmin on poissa. Muistan silloin palattuani ajatelleeni, että onneksi jäin välivuodelle vasta opintojen loppusuoran häämöttäessä, kun sitä motivaatiota sai ihan tosissaan kaivella kivien ja kantojen alta. Toki oon myös niitä ihmisiä, joita tekemättömät asiat kiusaa, niin jo senkin vuoksi… Viisautta päätöksiin, ja siihen elämänhallintaan! Se kun on aina varmaan yhtä vaikeaa..

  Reply
  • Niina January 9, 2015 22:52

   Varmaan monilla käy niinkin, että mitä enemmän aikaa kuluu, sitä vaikeampaa on enää palata takaisin opintojen pariin. Tällä hetkellä motivaatiota olisi kyllä sillekin osa-alueelle, vaikka kieltämättä opiskeluelämä tuntuukin tällä hetkellä aika kaukaiselta ajatukselta. Itsekin kyllä kuulun niihin ihmisiin, joita tekemättömät asiat jäävät myöhemmin kaivelemaan, joten parempi ehkä hoitaa ne opinnot alta pois. Ehtiihän niitä töitä tekemään, niin olen aina sanonut.

   Reply
 2. Hakukoneoptimointi January 9, 2015 13:58

  Mielenkiintoinen kirjoitus! Tsemppiä vuodelle 2015!

  Reply
 3. Anonymous January 12, 2015 21:15

  Ihania ajatuksia Niina :) Kuuntele vaan itseäsi niin tiedät kyllä mitä pitää tehdä! Harmi ettei ehditty stokkalla jutella enempää, ilmoittele kun oot ensi kerralla Tampereella! -E

  Reply
  • Niina January 16, 2015 10:37

   Kiitos Enni. :) Ja niinpä! Meinasin ehdottaa sille toiselle myyjälle, että haittaisko hirveesti jos varastetaan sut siitä hetkeksi niin olisi voinut rupatella enemmän. Mutta olisihan se siinä ruuhkassa ollut vähän törkeetä, kun olei kuitenkin töissä. xD

   Reply
 4. Juulia January 15, 2015 14:14

  Oon muistaakseni poikkeillut täällä sun blogissa aiemminkin, mutta nyt tulin uudelleen instagramin innoittamana – ja täytyy sanoa, että sulla on kyllä mielenkiintoinen blogi! Kirjoitat hyvin ja kuvat on nättejä *_* Jäänpä tällä kertaa lukijaksi :))

  http://diamondsandpearlsbyjulia.blogspot.fi/

  Reply
  • Niina January 16, 2015 10:39

   Ainakin muistan sut ja olen lukenut myös sun blogia (olen vaan vähän huono kommentoimaan ). :)

   Ja kiitos kaunis, kiva kuulla. :’)

   Reply
 5. Katja/Optimismiajaenergiaa January 15, 2015 22:02

  Hauskaa kun tykkäsit kuvastani Instassa, sen kautta “löysin” sinut uudelleen. Luin blogiasi ennen Malesian vaihtoa, mutta sitten se vaan jäi…

  Reply
  • Niina January 16, 2015 10:42

   Mä olen löytänyt varmaan lähemmäs kymmenen blogia uudelleen instan kautta. Paljon on tullut sellaisia, että olen ihan ihmetellyt, että miksi en ole lukenut tuotakaan blogia pitkään aikaan! Mutta kiva, että löysit tiesi takaisin tänne. :)

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *